Dupa trei luni de isterie aviara, Jurnalul National incearca sa va prezinte fenomenul dintr-un unghi prea putin abordat: cel al ratiunii.
Nicolae Stefan, directorul Institutului de Diagnostic si Sanatate Animala, explica cat este epidemie si cat este panica si vorbeste despre schimbarea de strategie a Ministerului Agriculturii in ceea ce priveste "genocidul" avicol.

Cu toate ca evolua in Asia inca din 2003, gripa aviara nu a devenit o preocupare decat atunci cand s-a mutat pe continentul european. Iar din acel moment a inceput o adevarata isterie, al carei ton a fost dat chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Ulterior, oficialii OMS au revenit asupra declaratiilor, incercand sa reduca panica. Tardiv. Efectele isteriei au fost resimtite in special de Romania, primul stat european care a diagnosticat oficial H5N1. Si s-au concretizat in pierderile mari ale industriei de profil, dar si in cheltuieli foarte mari, dintre care unele tinute la secret.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.