Tribunalul Bucuresti l-a achitat, in ajun de Revelion, pe fostul consilier al lui Serban Mihailescu, Virgil Teodorescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, in cazul „Omu-Busteni“.

Dupa un proces care a durat aproape doi ani, in timpul caruia au fost audiati mai multi martori si au fost aduse diverse probe, judecatorii au decis ca acuzatia de coruptie adusa lui Virgil Teodorescu nu exista si ca fapta comisa de acesta nu poate fi considerata infractiune. Instanta Tribunalului Bucuresti a respins si cererea denuntatorului, omul de afaceri Octavian Ionescu, de a-l obliga pe Teodorescu sa restituie suma pe care ar fi luat-o drept spaga. In plus, a fost ridicat si sechestrul pus pe averea fostului demnitar.

Doua milioane pentru garantie

In cursul urmaririi penale, procurorii identificasera mai multe bunuri ale lui Teodorescu, care depasesc cu citeva miliarde de lei posibilitatile acestuia de a le procura pe cai legale, si cerusera un control al averii. DNA a atacat ieri cu apel sentinta Tribunalului Bucuresti.

Fostul consilier guvernamental Virgil Teodorescu a fost acuzat ca, in aprilie 2001, i-ar fi cerut doua milioane de dolari omului de afaceri romano-elvetian Octavian Ionescu, dindu-i de inteles ca are influenta asupra unor functionari. Ionescu avea nevoie de garantie guvernamentala, pentru a obtine un imprumut de peste 58 de milioane de dolari, bani ce urmau sa fie investiti in zona turistica Valea Cerbului de la Busteni. Denuntul a fost facut dupa ce Ionescu ar fi dat aproximativ 100.000 de dolari, insa proiectul nu s-a derulat conform promisiunilor.

Pina unde mergea spaga?

In proces a fost audiat, ca martor, si fostul secretar general al guvernului, Serban Mihailescu, care a sustinut ca Teodorescu este nevinovat. De cealalta parte a baricadei, Octavian Ionescu si-a mentinut acuzatiile si a afirmat ca fostul secretar general avea cunostinta de spaga. "Mihailescu stia de bani. Mi-a confirmat in ziua de 9 martie 2002 acest lucru, la o zi dupa ziua dinsului de nastere, cind i-am facut cadou un ceas de aur de 2.000 de dolari", a declarat Ionescu anul trecut.

In ciuda faptului ca Teodorescu a fost achitat, omul de afaceri Octavian Ionescu crede ca este vorba de un pas inainte al justitiei din Romania: "Sper ca magistratii Curtii de Apel sa ia in considerare o alta parte din dosar, care a ramas la DNA, si care priveste deturnarea de fonduri".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.