Ca si anul trecut, presedintele Traian Basescu s-a aflat de Revelion la petrecerea organizata de Primaria Capitalei in Piata Universitatii. Intrebat daca in 2005 romanii au trait bine, cum le urase cu un an inainte, Basescu a declarat ca romanii au inceput sa traiasca ceva mai bine

Inainte de trecerea in noul an, presedintele i-a decorat pe coordonatorul SMURD, dr. Raed Arafat, si pe plutonierul adjutant Dinica Carstea. Ambilor li s-a recunoscut astfel efortul depus in timpul inundatiilor din vara lui 2005. "Am tinut sa decorez in fata dumneavoastra niste romani obisnuiti. Romanii au fost anul acesta eroii natiunii", a explicat presedintele, facind o recapitulare a anului trecut.

Bine, de la Dumnezeu

"Am trecut impreuna prin momente dificile: inundatii, acte teroriste cu rapiri de cetateni romani, gripa aviara. Toate relele ne-au intarit. Drumul nostru catre mai bine este un drum fara intoarcere", a spus Basescu. El le-a urat romanilor ca, la Revelionul viitor, sa sarbatoreasca nu doar Anul Nou, ci si aderarea la Uniunea Europeana. El a multumit totodata romanilor pentru eforturile pe care le-au facut si pe care le vor face si in anul 2006, in acest scop.

"Pentru ce ati facut anul acesta, va multumesc. Pentru ce veti face anul viitor, va multumesc cu anticipatie. La multi ani va doresc! La multi ani! La multi ani, romani!", a spus presedintele. El nu si-a mai incheiat discursul cu urarea "Sa traiti bine", ci cu: "Sa va dea Dumnezeu numai bine!".

Tariceanu, intre inundatii si integrare

Presedintele, care a dat de inteles ca si la Revelionul viitor va fi prezent in Piata Universitatii, a preluat apoi numaratoarea inversa. La ora 0.00 a noului an, el a deschis o sticla de sampanie, a baut din ea tot fara pahar, ca si anul trecut, dupa care a aruncat cu sampania in popor. In centru se aflau la momentul respectiv citeva zeci de mii de oameni, veniti atit pentru discursul prezidential, cit si pentru concertul care l-a precedat, dar si pentru focurile de artificii de la miezul noptii. Basescu a parasit apoi Bucurestiul pentru a se indrepta spre Sinaia, unde urma sa petreaca restul noptii de Revelion.

Cu gindul la inundatii si-a incheiat anul si premierul Calin Popescu Tariceanu. In mesajul pe care acesta l-a transmis romanilor, el le-a urat "sanatate, multa fericire, belsug si un an cit mai bun, un an mai bun decit anul acesta, fara inundatii sau alte evenimente de genul celor pe care le-am petrecut". Tariceanu a dat asigurari "ca viitorul Revelion, pe care il vom face pe 31 decembrie 2006, va fi Revelionul dinaintea integrarii Romaniei in UE".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.