Varful varicelei se va inregistra dupa 15 ianuarie. Vaccinul anti-varicela nu este inclus in planul de imunizari. Cine vrea sa scape de infectie, scoate din buzunar aproximativ 1 milion de lei. Investitie care merita, in conditiile in care varicela va evolua in paralel cu gripa din fiecare iarna.
Rujeola (pojar), varicela (varsat de vant) si gripa. Sunt principalele amenintari la sanatatea publica in luna ianuarie, cand se asteapta inregistrarea unui varf al numarului de cazuri. Din raportarile directiilor de sanatate publica judetene rezulta ca, in prezent, in toata tara, se inregistreaza un numar total de 4.276 cazuri confirmate de rujeola, cu aproximativ 100 de cazuri mai mult fata de inceputul saptamanii trecute. Cele mai multe cazuri de rujeola confirmate se inregistreaza in judetele Constanta (807 cazuri), Prahova (397 cazuri), Arad (295 cazuri), Bihor (308 cazuri) si municipiul Bucuresti (283 cazuri). Si in judetele Harghita si Timis se inregistreaza peste 200 de cazuri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.