Presedintele Basescu si-a tinut cuvintul de a numi in fruntea Comunitatii de Informatii un civil, insa a facut-o cumva pe dos: el l-a avansat in grad pe generalul Sergiu Medar, numit sef al CNI acum o luna, si l-a trecut in rezerva.

Presedintele Traian Basescu l-a inaintat, ieri, de la general-locotenent cu trei stele la cel de general cu patru stele pe consilierul prezidential pentru probleme de securitate Sergiu Medar. Presedintele a inceput anul 2005 cu inaintarea in grad a aceluiasi Medar si l-a incheiat cu o noua avansare in grad a acestuia. Totodata, generalul-locotenent cu patru stele Medar a fost trecut in rezerva.

Seful statului l-a trecut in rezerva si pe adjunctul directorului SPP, Vasile Dudu, pe care l-a avansat de la gradul de general de brigada cu o stea la cel de general-maior cu doua stele. In locul lui Dudu, presedintele Basescu l-a numit Alexandru Burian, fost director adjunct al serviciului departamental de informatii al MAI. Daca domeniul pe care il coordona Vasile Dudu era logistica, cel pe care-l va conduce noul adjunct, Alexandru Burian, este cel al informatiilor.

El a fost pensionat de la MAI cu gradul de chestor principal de politie si reactivat in SPP cu gradul de general maior. Seful sectiunii SPP care s-a ocupat de paza si protectia sediului guvernului si a lui Adrian Nastase, generalul de brigada cu o stea Gheorghe Badea a fost trecut in rezerva dupa ce a fost avansat la gradul de general-maior cu doua stele.

Colonelul Neculai Voinea, al carui nume a fost vehiculat in legatura cu prezenta in dispozitivul de lupta din timpul Revolutiei, la Bucuresti, avansat la gradul de general de brigada cu o stea. Inspectorul-sef pentru Fortele Terestre, generalul locotenent cu trei stele Vasile Apostol, a fost trecut in rezerva cu gradul de general cu patru stele. Surse din Administratia Prezidentiala ne-au declarat ca, in curind, ar putea fi inaintat la gradul de general maior colonelul Gabriel Cretu, prim-adjunctul directorului SPP.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.