Un site pentru transportatori ofera doua solutii ieftine de pacalit radarul „imbatabil“ de pe DN 1. Sefii Politiei rutiere n-au auzit inca de metodele cu pricina si nu s-au gindit sa le combata

Site-ul www.e-transport.ro a dezvaluit, in ajunul Craciunului, ca performantul sistem de supraveghere video de pe Drumul National 1 poate fi facut ineficient cu usurinta. Impatimitii vitezei au la dispozitie o folie protectoare anti-foto sau un spray reflectorizant pentru placutele de inmatriculare a vehiculelor. Folia, care costa 20 de dolari, lasa sa se vada numerele de inmatriculare, insa, din cauza ei, camerele-radar, care sint pozitionate intr-un unghi de aproximativ 30 de grade, vor inregistra o imagine alba incetosata.

Spray-ul PhotoStopper asterne pe placuta de inmatriculare o pelicula transparenta puternic reflectorizanta, care ramine permanent si din pricina careia fotografia nu va fi clara. PhotoStopper functioneaza numai in cazul camerelor cu flash-blitz, costa 20 de dolari si poate fi folosit pentru sase placute. Daca nu desluseste numarul de inmatriculare, Politia nu are cui trimite amenda pentru o eventuala depasire a vitezei legale.

Comisarul-sef Dumitru Jianu, adjunct al sefului Politiei Rutiere, nu ne-a putut preciza daca aceste metode sint ilegale. "Pina acum nu am primit nici o sesizare ca ar fi folosite folii sau spray-uri impotriva camerelor de filmat. Vom cerceta sa vedem daca sint intr-adevar folosite si abia dupa aceea vom putea stabili masurile ce se impun", ne-a declarat comisarul-sef Jianu.

Reamintim ca, dupa instalarea sistemului de supraveghere video pe DN 1, in numai zece zile au fost date 20.000 de amenzi pentru depasirea vitezei legale. Nu s-a inregistrat insa nici un accident din pricina vitezei mari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.