Daniel Corogeanu isi vrea inapoi hainele de preot. Aceasta dupa ce ultimul raport medico-legal a dezvaluit ca maicuta Irina nu a murit din cauza exorcizarii aplicate la manastire, ci din pricina supradozei de adrenalina injectate de medicii de la Salvare.

Calugarul ne-a marturisit ca isi doreste sa fie repus de episcopi exact in "functia" care i-a fost luata. Cea de staret cu drepturi depline la Tanacu.

Decesul tinerei de 23 ani a fost pus initial pe seama unui ritual de exorcizare facut de parintele Daniel Corogeanu si patru maicute, fapt care a dus nu numai la arestarea principalilor suspecti, dar si la sanctiuni bisericesti. Astfel, ierarhii Bisericii Ortodoxe Romane au hotarat sa-i retraga lui Corogeanu dreptul de a sluji ca preot. In raportul medico-legal, intocmit dupa exhumarea trupului maicutei si facut public vineri, se arata ca "tratamentul aplicat de medicul ambulantei nu a fost indicat situatiei de urgenta, iar prin cantitate si mod de administrare a dus la decesul victimei prin fibrilatie ventriculara si stop cardiac".

Raportul mai releva ca maicuta Irina Cornici traia in momentul in care i-a fost montata perfuzia si ca fisa intocmita de medicul de la ambulanta consemneaza ca, in perfuzie, i-au fost administrate sase fiole de adrenalina, in ser fiziologic. In raportul semnat de dr. Dan Gheorghiu, expert in medicina legala, se arata ca dozele mari de adrenalina produc tulburari de ritm, iar, in cazul Irinei, cantitatea mare administrata a avut efecte letale.

Cu alte cuvinte, Irina nu a fost victima lui Corogeanu, ci a medicilor de la Salvare. "Daca nu am aceasta vina, atunci e normal sa-mi doresc sa redevin preot, tot la Tanacu", ne-a declarat Daniel Corogeanu. Fostul preot ne-a mai pus ca unii dintre episcopii care au hotarat excluderea lui din ierarhia bisericeasca s-au razgandit in ceea ce-l priveste. "Eu ma voi cai si le voi cere iertare episcopilor. Chiar daca nu am pe constiinta viata Irinei. Imi doresc sa revin la Tanacu si sper ca ma vor intelege", a continuat Corogeanu. Daca nu va primi binecuvantarea episcopului pentru a reveni ca preot la Tanacu, Corogeanu este hotarat sa se retraga in munti.

"Nevinovatia mea a fost demonstrata. Daca nu voi putea sa fiu iar preot, voi alege viata de pustnic. Ma voi retrage in munti, unde voi trai in post si rugaciune pana la moarte", a incheiat Corogeanu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.