Mai multe dosare de spalare de bani si de piraterie instrumentate si mai putini politisti supraponderali in teren. Acestea sunt observatiile pe care seful Politiei Romane, chestorul Dan Valentin Fatuloiu, le-a facut subalternilor sai de la IJP Timis, cu ocazia sedintei de bilant. In linii mari, chestorul Fatuloiu a fost multumit de raportul pe care i l-au dat politistii, acordand calificativul "bine" pentru munca depusa de aceasta unitate, in special pentru eficienta cu care s-a lucrat pentru combaterea marii criminalitati. Si ca sa nu devina, totusi, prea exigent, etaland prea multe pretentii, Fatuloiu le-a promis oamenilor legii suplimentarea parcului auto.

O alta "bila" alba pe care si-a adjudecat-o IJP Timis in fata sefilor de la Bucuresti este legata de marea violenta. Si asta pentru ca infractiunile de acest gen nu au crescut, facandu-se referire la omorurile in scop de jaf sau cele la comanda. Probleme s-au inregistrat insa la celalalt pol. "Criminalitatea 'de vitrina>> este un punct sensibil, mai ales cand vine vorba de furturile din masini sau talhariile prin smulgere, care au crescut. Pozitiv este faptul ca au scazut furturile de automobile", a precizat seful Politiei Romane, care a mentionat ca la rezolvarea dosarelor cu A.N.(n.r: autor necunoscut), Politia Timis ocupa locul 3 pe tara.

Pentru deficitul de personal, de peste 200 de politisti, si numarul mic de patrule auto, tot seful Politiei Romane se pare ca are solutia. "M-am angajat sa rezolv ambele probleme, iar Politia Timis va avea in lunile ce vor urma 60 - 70 de echipaje in plus", a adaugat chestorul Fatuloiu, promitand ca pana in martie 2006, politistii de la Serviciul Rutier, Ordine Publica si din mediul rural vor primi peste 100 de masini. Seful Serviciului de Investigare a Fraudelor, comisarul Gheorghe Jurca, a fost atentionat in privinta dosarelor pe care le instrumenteaza.

Chestorul Fatuloiu i-a cerut sa rezolve mai multe cauze de contrafacere, piraterie si spalare de bani, precizand ca exista mai multe dosare de acest gen in lucru, pe masa procurorilor. "Vom lucra cu prioritate la aceste cazuri mari. Astept rezultate pana la 1 martie 2006", a precizat seful Politiei Romane. Dupa sedinta de bilant de la sfarsitul saptamanii trecute, chestorul Fatuloiu a participat, la Timis, si la inaugurarea unui dispecerat de Politie, dotat cu tehnica de ultima generatie, investitie care a costat peste 10.000 de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.