Un oficial al statului Belarus a acuzat, in urma cu cateva zile, tara noastra, declarand ca Romania detine o inchisoare secreta in care sunt interogati suspectii vinovati de terorism, cu toate ca autoritatile de la Bucuresti au negat permanent existenta acesteia.

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe bielorus, Ruslan Yesin, a precizat ca acuzatiile potrivit carora tara noastra ar detine inchisori secrete sunt "intemeiate".

Acesta a mai spus ca oficialii romani au acuzat Belarus de incalcarea drepturilor omului pentru a distrage atentia opiniei publice internationale de la acuzele care aratau ca liderii de la Bucuresti au incalcat, in cooperare cu CIA, drepturile prizonierilor suspectati de legaturi cu retelele teroriste.

Este vorba despre declaratiile facute de reprezentantii tarii noastre la ultima intalnire a Consiliului Europei, potrivit carora liderul bielorus Aleksander Lukashenko conduce o ampla miscare de represiune impotriva grupurilor politice din opozitie si a mass-media independente. "Adevarata intentie pentru acuzatiile false este aceea de a deturna atentia de la scandalul international al inchisorilor secrete din Romania, care opereaza in colaborare cu CIA", a spus Yesin. "In fapt, Consiliul Europei ancheteaza Romania si alte tari cu privire la incalcarile drepturilor, si nu Belarus", a adaugat acesta.

Lukashenko, un fost director de CAP, conduce Belarus cu ajutorul unei politii foarte puternice si a servicilor secrete. Acesta este considerat ca fiind ultimul dictator al Europei. Mass-media controlate de catre statul condus de Aleksander Lukashenko sunt ostile Statelor Unite si au folosit in ultima vreme scandalul inchisorilor secrete pentru a demonstra ca nu numai Belarus este acuzata de incalcarea drepturilor omului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.