Adevarul despre Decembrie ’89 se va afla abia atunci cand vor fi eliminati din structurile statului toti fostii securisti, informatori si fostii importanti activisti ai PCR.

Cu un Parlament populat cu astfel de personaje nu se vor face niciodata legi cu adevarat democratice.

Cu o Justitie plina de fosti procurori ai Securitatii si chiar cu fosti ofiteri acoperiti, nu se va face niciodata dreptate. Asa au sustinut ieri timisorenii, in adunarile lor comemorative.

Timisorenii vor o lege a lustratiei. Ei au criticat Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii pentru ca da certificate de neapartenenta la Securitate pana si celor mai notorii fosti ofiteri, precum Ristea Priboi. CNSAS a dat un astfel de certificat si Floricai Bejenariu, judecator al Consiliului Superior al Magistraturii, fost informator al Securitatii. Este rusinos ca jurnalistii sa afle inaintea membrilor CNSAS, inaintea sefului acestuia, Gheorghe Onisoru, cine a facut parte din structurile Securitatii.

Timisorenii cer CNSAS sa-si faca datoria, nu sa-si bata joc de banii contribuabililor. Au si de ce sa fie suparati. Nici astazi, cei vinovati nu si-au primit pedeapsa.

Ziua de de 17 decembrie 1989 a fost cea mai sangeroasa zi pentru locuitorii orasului de pe Bega.

A fost ziua in care focurile mitralierelor au secerat zeci de vieti. Cenusa a 40 dintre martirii Timisoarei a fost aruncata de securistii si militienii bucuresteni la groapa de gunoi de la Glina. Ziua de 17 decembrie este pentru timisoreni zi de doliu.

In timp ce timisorenii isi spuneau cat de necesar este ca fostii securisti, militieni si comunisti sa fie eliminati din viata publica, la Parchetul Timisoara continuau audierile celor care au folosit armele de foc la Timisoara in acel decembrie insangerat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.