Eleva injunghiata la Scoala Centrala va fi sanctionata dupa o luna de cind se va intoarce la scoala.

Sanctiunea pe care directoarea scolii o propune este exmatricularea, cu toate ca psihologul recomanda reintegrare si consiliere.

Cazul de la Scoala Centrala inca nu a fost solutionat. Primii sanctionati au fost diriginta, cu interzicerea de a participa timp de un an la concursuri pentru grade, si portarul scolii, cu reducerea salariului cu 5% pe o perioada de trei luni. Apoi a urmat directoarea, care va primi timp de doua luni un salariu mai mic cu 15%. Acum, directoarea propune si pedepsirea cu exmatricularea a elevei injunghiate.

Si MEC vrea sanctiune

"Dupa parerea mea, asa ar trebui sanctionata. In acest caz, doar consiliul profesoral poate decide, dar atunci cind se va intoarce la scoala. Nu cred ca se va muta de bunavoie la alta scoala", spune Svetlana Bodnaras, directoarea Scolii Centrale. Cu acest lucru este de acord si directoarea pentru invatamintul preuniversitar din Ministerul Educatiei, Liliana Preoteasa. "Nu este acceptabil sa faca astfel de poze. Ea a avut parte de consiliere, insa Dumnezeu da, dar nu baga si-n traista. Asa ca degeaba consilierul vorbeste, daca ea se uita pe pereti. Anul scolar trecut a fost obligatoriu, insa anul acesta nu mai este, deci scoala trebuie sa-si puna in practica regulamentul", spune Preoteasa. Antoaneta Iamandi a fost externata in urma cu trei zile, iar "din punct de vedere medical a fost rezolvata", asa cum spune doctorul Bogdan Oprita, purtatorul de cuvint al Spitalului Floreasca.

Reintegrare peste o luna

Sora elevei injunghiate a spus ca "medicii au sfatuit-o sa se intoarca la scoala dupa o luna. Si cel mai probabil acest lucru se va intimpla dupa Revelion". Atunci Antoaneta isi va primi pedeapsa. Sfatul psihologului este ca ea sa fie reintegrata in sistem.

"Eleva trebuie sa fie sanctionata pentru absente si pentru problemele care nu sint in conformitate cu statutul elevului. Dar nu trebuie exmatriculata. Nu este o solutie care sa o ajute", spune psihologul Alexandru Iordan. Prima masura care ar trebui luata este sedinta de consiliere, la care sa participe eleva impreuna cu parintii, directoarea si cu diriginta.

Atacat chiar in fata scolii

Un adolescent de 15 ani din Craiova a fost injunghiat cu un cutit, joi seara, de un alt baiat, in virsta de 14 ani, in timp ce se aflau in fata Scolii nr. 9, situata la 50 de metri de Penitenciarul de Maxima Siguranta. Victima a fost transportata imediat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, in prezent fiind in afara oricarui pericol, in timp ce agresorul a fost predat politiei.

Dupa primele cercetari, politistii au stabilit ca tinarul a fost injunghiat in timpul unei altercatii intre doua grupuri, din cauza unei fete.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.