Inspectorul scolar general al Municipiului Bucuresti, Gheorghe Alexe (foto), a demisionat ieri, la o zi dupa ce ministrul Educatiei a refuzat sa valideze decizia inspectoratului scolar privind destituirea directorului Scolii Centrale.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) propusese aceasta masura ca urmare a incidentului produs acum doua saptamani, cand o eleva a fost injunghiata chiar de prietenul ei, in biroul directoarei adjuncte.

"Cred cu tarie ca pastrarea in functie a directoarei Svetlana Bodnaras, in aceste conditii, reprezinta o legitimare a neimplicarii directorilor de scoli in procesul de stopare a violentei in scoli si o abdicare de la cele stipulate in normele Ministerului Educatiei privind siguranta in zona unitatilor de invatamant. Se creeaza un precedent periculos", a declarat Gheorghe Alexe. El a precizat ca decizia Ministerului Educatiei il afecteaza atat pe el, cat si "imaginea institutiei pe care o conduce, stirbindu-i, iremediabil, autoritatea".

Seful ISMB a precizat ca demisia a fost inaintata ieri ministrului Mihai Hardau, care i-a aprobat-o, cu conditia sa asigure interimatul pana la numirea unui nou inspector scolar general. Consiliul de administratie al ISMB a reanalizat ieri propunerea de demitere a directoarei Botnaras. "Eu mi-am mentinut votul in favoarea demiterii, dar discutiile continua, nu s-a luat inca o decizie", a precizat seful ISMB. El a adaugat ca Inspectoratul a decis sa nu aplice nici o sanctiune in cazurile celorlalte doua persoane anchetate: directoarea adjuncta a Scolii Centrale, Maria Left, in biroul careia s-a petrecut incidentul, si inspectorul teritorial Radu Vasile, caruia i s-a reprosat faptul ca nu a reactionat prompt, desi fusese anuntat despre cele petrecute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.