Ministerul Sanatatii a anuntat un nou val de demiteri. Gestul vine dupa concedierea conducerii a 24 de spitale, de la sfirsitul saptaminii trecute.

Perioada urmatoare se anunta foarte agitata pentru sistemul sanitar, dupa ce Ministerul Sanatatii a anuntat, ieri, ca numarul unitatilor spitalicesti, care vor ramine fara directori sau consilii de administratie, va creste pina la 146, adica o treime dintre spitalele romanesti. "In urmatoarele doua-trei saptamini va mai urma un val de demiteri, care va viza cele 122 de spitale care nu au fost restructurate in prima transa", a spus Virgil Paunescu, secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Acesta explica si motivul pentru care nu au aplicat sanctiunile tuturor spitalelor cu probleme chiar din prima faza: "Puteam sa-i demitem pe toti de la cele 146 de spitale cu datorii de la inceput. Nici nu aveam nevoie de control, pentru ca isi depasisera bugetul si asta era de-ajuns. Dar am facut controlul pentru ca am vrut sa vedem ce se intimpla", a mai spus secretarul de stat Paunescu.

O treime dintre spitale, fara directori

Motivele demiterii conducerilor celorlalte spitale, asa cum a precizat reprezentantul ministerului, sint aceleasi: datorii la buget, fara acoperire. Virgil Paunescu a mai precizat ca ordinele de demitere vor cuprinde doua pagini in care vor fi explicate exact motivele pentru care s-a ajuns la masurile de demitere. Aceste documente nu au fost scoase mai devreme, pentru ca "foarte probabil vom fi atacati in instanta si trebuie sa fim atenti la orice formulare", a explicat secretarul de stat. Virgil Paunescu este si seful comisiei care a analizat datele obtinute in urma controalelor efectuate la cele 146 de spitale cu datorii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.