Tribunalul Bucuresti l-a arestat ieri si pe cel de-al doilea agresor al fiicei vicepremierului Marko Bela. Gheorghe Ciaus si complicele sau, George Burcea, arestat in cursul zilei de joi, au fost prinsi dupa ce telefoanele mobile le-au fost puse sub supraveghere.

In fata anchetatorilor, George Burcea a povestit cum impreuna cu Ciaus au vrut initial doar sa o jefuiasca pe Eszter, pentru ca aveau nevoie de bani si tinara li se paruse a fi instarita. Ulterior, ei au rapit-o, cu masina cu tot, au agresat-o si apoi au abandonat-o pe un refugiu de tramvai de pe strada Fabrica de Glucoza, din cartierul Pipera. Potrivit declaratiei lui Gheorghe Ciaus, pe drum au obligat-o pe Eszter sa le divulge codul PIN al cardului bancar, cu ajutorul caruia au scos ulterior de la un bancomat sase milioane de lei.

Ciaus a explicat, in fata anchetatorilor, ca aveau nevoie de bani, intrucit cu o noapte in urma cheltuisera tot ce aveau pentru a merge la o petrecere. Potrivit anchetatorilor, situatia financiara a ambilor era precara, dar nici unul dintre ei nu avea cazier. Ciaus statea in comuna Baneasa, din judetul Giurgiu, intr-o casa modesta, impreuna cu o matusa, iar George locuia intr-un cartier marginas al Bucurestiului, impreuna cu fratele sau, care fusese condamnat pentru tilharie. Marti seara, Burcea si Ciaus si-au cumparat, cu ultimii bani, o sticla de vin. Dupa ce au baut-o, au decis sa mai faca rost de niste bani. Pe Stefan cel Mare, au pus ochii pe Fordul Fiesta in care se afla tinara avocata.

Dupa ce agresiunea a fost reclamata, primul prins, Burcea, a fost descoperit dupa semnalul telefonului mobil furat de la Eszter, pus sub urmarire. Ciaus a fost depistat cind a chemat un taxi. La poarta s-a prezentat o masina condusa de un politist, care l-a dus direct la Parchet. Agresorii risca o pedeapsa cuprinsa intre 5 si 20 de ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.