Directoarea Scolii Centrale a fost demisa. Decizia Inspectoratului i-a nemultumit pe colegii elevei injunghiate de iubitul ei, in biroul directoarei. Ei au protestat ieri in fata Scolii Centrale.

Sute de elevi care invata la Scoala Centrala au protestat ieri in fata scolii lor fata de hotarirea de demitere a directoarei Bodnaras. "Va vrem inapoi!", au strigat minute in sir elevii furiosi. Copiii sint convinsi ca directoarea Svetlana Bodnaras, fiica fostului activist comunist, Emil Bodnaras, nu are nici o vina pentru incidentul petrecut in urma cu citeva zile. "Nu inteleg de ce trebuie sa plateasca doamna directoare pentru faptele altcuiva!", era nedumerita aseara o eleva de la Scoala Centrala. Pentru protestatari, singura vinovata este colega lor, Antoanela, pentru ca nimeni nu a obligat-o sa aiba un iubit de 32 de ani, care a facut inchisoare pentru crima. Elevii au inaintat conducerii Inspectoratului o scrisoare cu 600 de semnaturi, prin care sustin pastrarea in functie a directoarei.

Urmeaza portarul si diriginta

Diriginta elevei si portarul scolii sint urmatorii pe lista de cercetare a Inspectoratului Scolar. "Ministerul Educatiei va constitui o comisie pentru a analiza modul in care Radu Vasile, inspectorul scolar pentru sectorul 2, a gestionat situatia din 2 decembrie", spune Paloma Petrescu, secretar de stat in cadrul MEdC.

Directoarea Scolii Centrale din Bucuresti a fost demisa, in urma incidentului din data de 2 decembrie, cind o eleva de 17 ani a fost injunghiata. "Echipa de control de la Inspectoratul Scolar a decis destituirea din functie a directoarei Svetlana Bodnaras pe motiv ca actiunile intreprinse in intervalul orelor 9.20 si 9.30 nu au fost in masura nici sa previna incidentul", spune Paloma Petrescu. In cele zece minute, directoarea a plecat sa sune la politie, in timp ce eleva Antoanela Iamandi si prietenul ei au ramas cu diriginta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.