Fostul judecator de la Tribunalul Bucuresti, Simona Lungu, supranumita de presa „judecatoarea porno“, in urma implicarii ei in secta MISA condusa de Gregorian Bivolaru, a iesit la rampa, acuzand Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) de multiple ilegalitati.

Lungu a declarat ca acest for taraganeaza procesul pe care ea i l-a intentat. Mai exact, la termenul de luni de la Inalta Curte - unde Lungu a formulat contestatie impotriva Hotararii nr. 201 a CSM din 4 noiembrie 2004 (de a i se respinge cererea de aparare a reputatiei profesionale) - reclamanta a acuzat faptul ca procesul ei este amanat, deoarece institutia refuza sa-si formuleze apararea. Lungu nu a pierdut ocazia sa se victimizeze la iesirea din sala de judecata, atat ea, cat si pe Gregorian Bivolaru sustinand ca din cauza ca este membra MISA i s-au inscenat toate acuzatiile de catre autoritati in scopul discreditarii Miscarii.

Fostul judecator a precizat ca a dat in judecata CSM pentru ca cei care au semnat hotararile referitoare la persoana ei erau deja pensionari, motiv pentru care decizia ar fi lovita de nulitate. Lungu a aparut luni seara si la o emisiune TV de mare audienta, in care a formulat grave acuze la adresa CSM, pe fondul unei "apatii" a moderatorului. In paralel cu victimizarile lui Lungu, MISA a lansat comunicate de presa prin care CSM a fost infierat pentru faptul ca apeleaza la tertipuri pentru amanarea procesului, anuntand ca judecatorii supremi "au dojenit-o pe reprezentanta CSM".

Amintim ca Simona Lungu isi permite sa faca asemenea "valuri" tocmai din cauza Consiliului Superior al Magistraturii, care a manifestat o indulgenta excesiva fata de comportamentul extraprofesional al acesteia, permitandu-i sa iasa din Magistratura onorabil, prin demisie (dupa ce initial i s-a dat voie sa-si retraga prima demisie formulata), fara sa finalizeze mai intai ancheta disciplinara pornita contra sa in urma probelor produse de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, precum si a dezvaluirilor din presa.

Din ratiuni de neinteles, ancheta administrativa a fost amanata pana a ramas fara obiect ca urmare a demisiei survenite. Astfel, conform proverbului "pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti", Consiliul Superior al Magistraturii plateste azi tributul de imagine, pentru musamalizarea anchetei disciplinare si pentru indulgenta excesiva aratata fostului judecator, caruia i-a permis sa-si sustina in fata plenului cererea de aparare a reputatiei, inainte de finalizarea verificarilor. Indulgenta aratata lui Lungu nu a fost altceva decat urmarea unui orgoliu al unor judecatori din CSM, deranjati de faptul ca Parchetul a "indraznit" sa se dea la judecatori.

Simona Lungu - cea care a lansat moda cererilor de aparare a reputatiei profesionale, metoda "imprumutata" in ultimul an de fel de fel de magistrati cu robele patate - a devenit in toamna anului 2004 protagonista unui scandal fara precedent, dupa ce in mass-media au aparut filme si poze cu aceasta, care o infatisau despuiata, la unele ritualuri reprobabile ale sectei MISA. Lungu a negat ca ar fi "starleta" din filme, insa o expertiza a Institutului National de Expertize Criminalistice a stabilit fara echivoc ca femeia care se unduia in filmul "Secretele seductiei" este Simona Lungu. In timp ce Bivolaru era urmarit penal, Lungu s-a implicat si in actiuni de protest ale MISA, desi a fost o perioada judecator chiar la o sectie penala a Tribunalului Bucuresti si existau sanse ca procesul "guru"-ului sa-i fie repartizat.

Cu prilejul descinderilor efectuate de procurori si politisti, la domiciliul din buletin al judecatorului s-a descoperit un studio de chat-erotic unde, contra unor sume de bani, fete despuiate se masturbau in fata camerelor de luat vederi. Verificarile au depistat si faptul ca Simona Lungu avea o societate comerciala (SC Sinergic SRL Piatra Neamt - firma nepomenita in declaratia de avere), in pofida faptului ca prin lege magistratilor le este interzisa desfasurarea de activitati comerciale.

Desi toate acestea au fost constatate de CSM in Hotararea din 4 noiembrie 2004, prin care s-a respins cererea de aparare a reputatiei profesionale, Consiliul a preferat sa doseasca ancheta diciplinara, ori sa se pronunte asupra faptului ca respectiva nu se mai bucura de o imagine nestirbita in societate - conditie esentiala a detinerii calitatii de magistrat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.