Cazurile judecatoarelor Huza, Bejinariu si Barbulescu, scoase "curate" de CSM, au fost luate in discutie de Parlamentul European. UE bate obrazul celui mai inalt for al Justitiei, deoarece nu a dovedit ca se ridica la standardele cerute pentru integrare. Aflata la Bruxelles, impreuna cu o delegatie formata din specialisti in Justitie, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a primit atentionari din partea reprezentantilor Uniunii Europene cu privire la integritatea si moralitatea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Este vorba despre trei membri care au scapat basma curata, chiar daca existau dovezi ce ar fi putut duce la sanctiuni disciplinare, dovezi prezentate pe larg de "Cotidianul": Maria Huza si-a achizitionat intr-un mod dubios o locuinta, Florica Bejinariu a fost informator al Securitatii, iar Lidia Barbulescu a sunat la directorul Institutului de Criminologie sa-i ceara scoaterea unei materii dintr-un concurs, pentru ca fiica ei sa nu mai dea examen la Drept civil.

"Ni s-a adus la cunostinta ca nu intotdeauna se rezolva problemele disciplinare legate de membrii CSM, pe de o parte, si ca e nevoie de imbunatatirea calitatii sedintelor acestora si mai ales de cit mai multi membri, care sa nu mai aiba si alte activitati in afara de CSM, pe de alta", a declarat avocatul Georgiana Iorgulescu, director al Centrului de Resurse Juridice, care a facut parte din delegatia aflata la Bruxelles.

Costiniu: "Cerem demisia membrilor CSM"

Presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costiniu, cere demisia membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul este modul in care s-au gestionat in timp, de catre CSM, problemele cu care s-a confruntat Justitia anului 2005. "Faptul ca membrii CSM si-au asumat nota Inspectiei Judiciare privind telefonul dat de primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu procurorului general Ilie Botos, referitor la dosarul omului de afaceri Dinu Patriciu, constituie un semnal de slabiciune, neangajant in protejarea magistratilor fata de acest 'obicei>> practicat de toate guvernarile post-decembriste", spune judecatorul Viorica Costiniu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.