Aflat la Bruxelles, ministrul Justitiei a declarat ca adoarme si se trezeste in fiecare zi cu gindul la rezolvarea marilor cazuri de coruptie.

Participant la o conferinta organizata de clubul Romania-UE a Parlamentului European, ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat ieri ca "trebuie sa punem in aplicare cit mai repede, cu buna-credinta si in mod corect, prevederile legale care sint foarte bune", insa a tinut sa mentioneze ca o ingrijoreaza data integrarii in UE.

"Ma culc si ma trezesc cu gindul la rezolvarea marilor cazuri de coruptie si la data integrarii", a spus Macovei. "S-au adus critici cu privire la conduita membrilor CSM, pentru ca acolo trebuie sa fie cei mai buni, cei mai curati si cei mai integri. Evenimentele recente, din pacate, au condus spre o alta perceptie", a mai afirmat ministrul Justitiei.

Ultima dezamagire venita din partea CSM a fost chiar miercuri, in ziua in care a plecat spre Bruxelles, cind Monica Macovei a parasit suparata plenul, dupa ce a constatat ca raportul privind telefoanele dintre mai-marii tarii au fost considerate apa de ploaie. In raport erau analizate patru convorbiri telefonice: cea dintre Iliescu-Botos, dintre Nastase-Morar, dintre Tariceanu-Botos si cea dintre Botos-Basescu. In timp ce inspectorii CSM au aratat ca nu au descoperit eventuale imixtiuni in actul de justitie, Macovei a afirmat ca raportul este incomplet.

"Nu spune nimic, s-a oprit la jumatate in ce priveste intilnirile sau convorbirile dintre Iliescu si Botos, in dosarul Tiriac. Aceiasi inspectori au gasit nereguli in dosar, s-a refacut rechizitoriul, dar cu acuzatii mai blinde. Din acest punct de vedere, pe acest dosar, este un raport incomplet", a declarat ministrul, dupa care a iesit din sala de sedinta.

Ministrul Justitiei este convins ca vor exista cazuri de mare coruptie rezolvate, "dar in timp, pentru ca nu se pot face cu heirup in doua luni. Nu vrem procese care sa fie facute de forma, doar pentru ca cere UE. Nu ne batem joc de oameni si nici de noi, si nici de UE", a incheiat Macovei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.