Un traseu pe care l-a facut de sute de ori pana acum, un microbuz cu care era obisnuit si 26 de angajati pe care ii ducea la serviciu sau acasa. De aceasta data, soferul Florea Nicolae a gresit. Fara sa vrea si-a pus capat zilelor si a luat cu el in ceruri alte 14 vieti. Victimele, cu varste cuprinse intre 16 si 48 de ani, au murit strivite in microbuzul groazei. Noua din cei 12 supravietuitori ai carnagiului de pe DN 2 se afla si acum in coma de gradele 3 si 4.

Rudelor celor aflati in microbuz, din Tandarei, Ograda si Bucu, au aflat despre tragedie de la televizor si au plecat spre locul accidentului cu ce au putut. Vica S., un barbat de 30 de ani, din satul Ograda, avea in masina sotia si o matusa. Tanarul, aflat pe culoarele spitalului din Slobozia, ne-a povestit momentele de groaza prin care a trecut din clipa in care a ajuns la locul carnagiului.

"Era jale la microbuz. Oameni care isi cautau copiii tipau, iar politistii erau si ei impietriti. Cei de la salvare reusisera sa scoata supravietuitorii din microbuz si sa-i duca la spital. Pentru ca nu stiau pe cine au carat, a trebuit sa ne uitam la toti mortii sa vedem daca rudele noastre se afla printre ei. Cadavrele erau desfigurate si greu puteai sa recunosti pe cineva. Aratau de parca trecusera prin presa, iar multi aveau sange in gura. Dupa cateva minute de cautari printre morti am plecat direct la morga spitalului.

Mi-am dat seama ca sunt norocos. Sotia si matusa mea nu erau nici in camera frigorifica. Aveam speranta ca pot fi salvate de doctori. Am urcat la etajul patru si ma rugam la Dumnezeu sa nu le ia. Le-am vazut cand au iesit din sala de operatie. Erau tumefiate, dar ma bucuram ca traiau", ne-a spus tanarul Vica. In alt colt al holului o femeie mai in varsta s-a prabusit si ii spunea unei nepoate: "Nu mai traieste mama, arata rau, ce pot sa fac eu sa nu moara".

In momentul in care a fost data alarma, toti medicii aflati in acel moment in spitalul din Slobozia au intrat in sala de operatii si au ajutat cum au putut. "Este cel mai grav accident petrecut pe raza noastra din ‘87 incoace. Au intrat in sala chiar si medici orelisti sau ginecologi", ne-a declarat Marcela Pravat, directorul spitalului.

Politistii au strans date despre cei aflati in masina la sediul croitoriei, unde au discutat cu patroana firmei si cu sefa de tura. Au luat declaratii si au parasit incinta fostului abator cu putin timp inainte de miezul noptii. In sediu au ramas cele trei femei cu care vorbisera oamenii legii, aflate in stare soc, si un paznic speriat sa spuna ceva de frica sa nu fie concediat.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.