"Managementul ineficient" si o crasa iresponsabilitate a celor ce au condus Sanatatea in perioadele precedente, acestea sunt, in opinia ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, principalele cauze pentru care s-a ajuns acum la o epidemie de rujeola. Epidemia de rujeola a ucis in ultimul an 8 copii si a atins 2.590 de persoane.

Vinovatii, sustine ministrul Nicolaescu, sunt cei de la Centrul National pentru Supraveghere si Controlul Bolilor Transmisibile, care nu au fost capabili sa centralizeze datele cu privire la situatia imbolnavirilor si care nu au folosit dozele de vaccin existente intr-un stoc la Institutul Cantacuzino. Din aceasta cauza, Nicolaescu a anuntat ieri ca va desfiinta aceasta institutie. Ministrul Sanatatii a asigurat ca dupa 5 decembrie se va face o analiza a tuturor programelor de sanatate publica si se va introduce un cu totul alt management al acestora.

Eugen Nicolaescu l-a acuzat ieri pe Ovidiu Branzan, ministrul PSD al Sanatatii din legislatura trecuta, ca a infiintat un Centru National pentru Supraveghere si Controlul Bolilor Transmisibile care trebuia sa se ocupe de rujeola, dar nu a facut-o, ajungandu-se astfel la pierderi de vieti omenesti.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.