Guvernatorul BNR Mugur Isarescu spune ca apar mesaje publice de genul "tara va primi doua miliarde de euro din privatizarea BCR". El a adaugat ca acesti bani nu pot fi folositi oricum si ca, de aceea, s-a intilnit cu ministrul Finantelor pentru a discuta despre destinatia acestora. "Se intorc mosii nostri in mormint", a adaugat Isarescu, la propunerea unor politicieni ca jumatate din banii obtinuti din privatizarea BCR sa fie folositi pentru plata unor salarii. El a mai spus ca acestia, atunci cind vindeau un ogor, stiau ca, daca merg apoi la circiuma, banii sint dusi. Isarescu a precizat ca, din punct de vedere monetar, nimeni nu poate sa vina "sa ia cu sacul" bani de la Banca Nationala.

Seful bancii centrale a subliniat ca institutia are tot interesul ca banii sa fie utilizati, dar a precizat ca pentru aceasta este nevoie de proiecte serioase. El a sustinut ca toata lumea spune ca nu sint bani, ceea ce este fals. Guvernatorul Bancii Nationale a precizat ca lipsesc proiectele serioase, managementul serios, spiritul organizatoric, mentalitatile politice necesare, adica elementele care sa impinga tara pe drumul bun.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.