Dupa doua saptamani de taraganari, judecatoarea Maria Huza s-a decis sa nu mai ignore citatiile primite de la DNA si s-a prezentat, ieri, sa raspunda referitor la imprejurarile privind dobandirea unui apartament pentru tineri casatoriti, din fondul locativ al sectorului 1. Huza a venit la DNA insotita de cei doi avocati ai sai, intalnirea cu procurorii anticoruptie durand mai putin de o ora. La iesirea din sediul institutiei, judecatorul a refuzat sa faca vreun comentariu, spunand ca nu mai are nimic de declarat.

Cazul judecatoarei Maria Huza, membru activ si ales al Consiliului Superior al Magistraturii, a facut obiectul unui intreg scandal, iscat nu atat in jurul infractiunilor de care magistratul este acuzat, cat de obstinatia cu care a refuzat sa se supuna legilor pe care a jurat sa le apere in chiar cel mai inalt organism pus sa vegheze independenta justitiei.

Fostul judecator de Slatina s-a adresat, fara un avertisment prealabil, plenului CSM, pe 16 noiembrie, in chiar ziua in care era asteptata pentru audieri la DNA. Dupa ce a transformat dosarul de coruptie intr-o rafuiala personala cu ministrul justitiei, membrul CSM a trecut la amenintari la adresa procurorului care o ancheteaza, spunand ca acesta "va plati", mai ales ca nici un judecator din tara nu ar condamna-o in aceasta speta.

In replica, Daniel Morar a declarat, miercuri, ca daca judecatorul continua sa nu raspunda citatiilor, procurorii vor fi pusi in situatia de a emite un mandat de aducere pentru a capata declaratia judecatoarei la dosar. In urma cu doua saptamani, DNA a anuntat oficial inceperea cercetarii penale in cazul judecatoarei Maria Huza pentru fals in declaratii si instigare la acordarea de credite.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.