Jurnalistul Ovidiu Ohanesian s-a constituit, ieri, oficial, parte civila in dosarul in care Omar Hayssam este acuzat de fapte de terorism, alaturi de partenerul sau de afaceri Muhamad Munaf. Cu toate acestea insa, nici la acest al treilea termen din dosar nu au putut fi depasite aspectele procedurale, intrucat, desi Hayssam a fost adus din penitenciarul de maxima securitate de la Craiova, cel de-al doilea inculpat nu a putut fi citat in proces.

Ohanesian a declarat instantei ca vrea sa se constituie parte civila in dosar pentru a putea participa la toate investigatiile, redactorul de la "Romania Libera" aratandu-se surprins ca magistratii nu l-au citat la termenul anterior pe motiv ca avea doar calitatea de martor.

Situatia lui Munaf ramane insa in continuare invaluita in mister. Dosarul nu va reusi sa depaseasca aspectele procedurale pana cand nu va putea fi citat oficial, ca inculpat, si Mohammad Munaf. In acest sens, instanta a cerut formularea unei noi adrese catre Ambasada Statelor Unite din Romania pentru a afla locul unde este detinut cetateanul americano-irakian.

Procedura dubleaza eforturile Ministerului de Justitie pentru extradarea lui Munaf. Pana acum, cele doua cereri redactate de CAB nu au ajuns la partea americana, ci s-au oprit, in asteptarea unui raspuns din partea Departamentului de Stat SUA, cu privire la statutul bazei militare unde se banuieste ca este detinut Munaf.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.