Procurorii anticoruptie au luat masura interdictiei de a parasi tara in cazul "baronului de Vrancea" Marian Oprisan, invinuit de DNA pentru abuz in serviciu, utilizarea subventiilor in alte scopuri, asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals si uz de fals. Reporterii "Averea" au aflat ca masura interdictiei a fost luata de procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA), pentru o perioada de 30 de zile.

Acuzatiile procurorilor anticoruptie la adresa lui Marian Oprisan sunt legate de modul in care el a achizitionat complexul Caprioara, cum s-au pietruit drumurile in judet si de presupusa utilizare a unor materialele ANL in constructia casei mamei lui.

Sfidator, Oprisan a atacat decizia DNA, condiderandu-o "nedreapta": "Este o masura preventiva luata de procurorii magistrati atunci cand pun pe cineva sub invinuire. Chiar in cursul zilei de joi, 17 noiembrie, voi contesta la Tribunalul Bucuresti aceasta decizie. Eu nu am primit o asemenea comunicare, dar daca ea exista, o voi contesta!"

Oprisan ar putea rata astfel Adunarea Regiunilor Europene, eveniment care se va desfasura la finele acestei luni la Strasbourg, Franta, dupa ce procurorii DNA i-au dat interdictia de a parasi tara. In context, Oprisan a precizat ca va participa, fara indoiala, la intalnirea Adunarii Regiunilor Europene de la Strasbourg, unde judetul Vrancea ar urma sa fie invitat sa adere la acest organism international. "Va asigur, inca de pe acum, ca voi participa la acest eveniment. Nu pot sa ratez o intalnire istorica la care am muncit foarte mult in ultima perioada.

Vrancea va deveni, inaintea Romaniei, membru in U.E.", a mai spus Oprisan. Presedintele Consiliului Judetean Vrancea a fost audiat, miercurea trecuta, la DNA, in calitate de invinuit, a declarat procurorul-sef al DNA, Daniel Morar, care a mentionat infractiunile de fals si folosirea creditelor in alte scopuri printre acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie la adresa lui Oprisan. Dupa audieri, "baronul" a apreciat ca o anume persoana din DNA vrea sa-l scoata vinovat, in timp ce presedintele Curtii de Conturi, Dan Drosu Saguna" vrea sa-si mentina postul, dand "o dovada portocalie".

Oprisan este cercetat totodata intr-un dosar de coruptie dupa ce materiale de constructie in valoare de 20 miliarde lei, destinate blocurilor ANL, au ajuns la vila mamei presedintelui Consiliului Judetean, construita in comuna Bolotesti. Prim-procurorul Parchetului Vrancea, Ioan Lefter, citat de presa centrala, a declarat ca politistii Serviciul de Investigare a Fraudelor au finalizat cercetarile si au trimis dosarul la Parchetul Vrancea, care si-a declinat competenta catre DNA. "Pe data de 26 septembrie, Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea si-a declinat competenta catre DNA la un dosar pentru infractiuni de inselaciune, fals si uz de fals, in legatura cu Legea nr. 78/2000", a declarat Ioan Lefter. Marian Oprisan este urmarit penal cu privire la utilizarea unui autoturism de lux cumparat de SC Drumuri si Poduri Vrancea. In acest caz, la sfarsitul lunii mai, el a cerut sefului Politiei Romane sa declanseze o ancheta, pentru a afla cum a obtinut presa centrala acte din dosar.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.