Desi DNA a anuntat ca a instiitat-o prin citatie si nota telefonica sa se prezinte ieri la audieri, judecatoarea Maria Huza a sustinut contrariul in plenul CSM, acuzand Ministerul Justitiei ca face presiuni in ancheta care o vizeaza.

"Este reactia unui om incoltit", a declarat secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Cristina Manda, imediat dupa ce judecatorul Maria Huza si-a incheiat tirul de acuze in plenul CSM. Magistratul pus sub urmarire penala in urma cu o saptamana de DNA pentru modul in care a dobandit un apartament pentru tineri casatoriti, din fondul locativ al sectorului 1, a profitat, ieri, de statut de membru CSM "strigandu-si" nevinovatia, inainte ca inaltii magistrati sa apuce sa vada ordinea de zi a sedintei de plen. Dincolo de privilegiul reclamat chiar de reprezentantul Asociatiei Magistratilor din Romania, Viorica Costinoiu, de a se apara in fata celor alesi sa vegheze la independenta justitiei, Maria Huza a parut ca uita ca dosarul sau a ajuns la DNA dupa ce inspectorii judiciari CSM au fost sesizati de un material aparut in presa.

Insistenta cu care judecatoarea a acreditat ideea ca i-a fost "fabricat" dosarul, sustinand ca procurorii nu au citat-o, a fost contrazisa de purtatorul de cuvant al DNA care a declarat ca judectoarea a primit chiar si nota telefonica, in timp ce alte surse judiciare au afirmat chiar ca avocatul magistratului s-a prezentat ieri cu cerere de prelungire a termenului. Inspectorii judiciari vor verifica modul in care a fost intocmit dosarul care o vizeaza pe judecatoarea Huza.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.