Hotul Iancu a fost impuscat de la mica distanta, iar arma se putea descarca si accidental

Pilotul Adrian Iovan a tras de la mai putin de un metru in hotul Bogdan Iancu, surprins la furat in locuinta sa din cartierul Primaverii, iar arma se putea descarca si accidental, sustin procurorii criminalisti. La o luna de la incidentul soldat cu uciderea lui Bogdan Iancu de catre sotul Romanitei, specialistii bucuresteni au finalizat expertiza balistica, insa, deocamdata, nu este clara varianta privind modul in care s-a tras. Rezultatul raportului intocmit de politisti a ajuns, ieri, pe masa procurorilor si a fost dat spre consultare si avocatilor implicati in acest dosar. Specialistii nu au putut stabili in schimb daca Iovan l-a impuscat cu intentie sau nu pe tanarul intrat in casa sa, acest lucru ramanand in sarcina procurorilor de la Parchetul Capitalei.

Ei vor trebui sa decida in cel mai scurt timp in ce fel vor continua ancheta. Expertiza balistica intareste si mai mult afirmatia medicilor legisti, care sustineau ca Iancu a fost impuscat de la distanta foarte mica, motiv pentru care o parte a craniului a fost pur si simplu spulberata. Pe de alta parte, o arma de vanatoare de calibrul 12 milimetri nu se poate descarca decat prin percutie, lucru ce ar da o alta intorsatura cazului. La randul sau, avocatul familiei Iovan, Dan Nastrut, ne-a declarat ca raportul balistic nu contrazice cu nimic declaratiile clientului sau si nici nu aduce elemente noi, doar ii confirma declaratiile pe care le-a dat. De asemenea, specialistii au stabilit ca in acest caz nu s-a folosit un amortizor.

Descarcarea accidentala a armei se poate face in mai multe modalitati (agatata de maneca hainei, prinsa de o crenguta sau apasand, din greseala, cu degetul), acest lucru neputand fi, tehnic, demonstrat experimental. Reamintim ca in noaptea de 5/6 octombrie a.c., in imobilul din strada Herastrau nr. 20, pilotul Adrian Iovan l-a surprins la furat pe Bogdan Iancu si l-a impuscat in cap, invocand legitima aparare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.