Avocatii Romanitei Iovan vor da in judecata toate persoanele responsabile de mediatizarea acesteia in ultimele saptamani

Avocatii Romanitei Iovan vor da in judecata toate persoanele responsabile de mediatizarea acesteia in ultimele saptamani, la OTV, dupa ce creatoarea de moda a suferit, vineri, o interventie chirurgicala, ca urmare a decesului fatului ei de cateva saptamani.
Printr-un comunicat de presa, Dan Nastrut, unul dintre avocatii familiei Iovan, anunta ca demersurile in justitie vor viza postul de televiziune OTV si toate persoanele care ar fi participat la aceasta campanie mediatica.

Totodata, familia Iovan asteapta ca CNA sa se sesizeze din oficiu fata de incalcarile repetate a reglementarilor din Legea audiovizualului si a Deciziei 80/2002 privind protectia demnitatii umane si a dreptului la propria imagine. Familia Iovan a fost intens mediatizata, incepand din 6 octombrie, dupa ce sotul creatoarei de moda a impuscat mortal un barbat pe care l-a surprins in locuinta lor, situata in zona Herastrau din Capitala. Postul OTV a difuzat aproape in fiecare seara emisiuni dedicate acestui caz.

Pe de alta parte, Consiliul National al Audiovizualului respinge acuzatiile avocatilor familiei Iovan, care sustin ca aceasta institutie ar fi incurajat demersurile jurnalistice ale postului de televiziune OTV, privind situatia cu care s-au confruntat cei doi soti, in urma cu o luna. CNA arata, intr-un comunicat, ca, in cadrul emisiunii realizate de Dan Diaconescu, directorul postului OTV, s-au exprimat opinii pro si contra familiei Iovan. De asemenea, CNA arata ca nu poate cenzura, in conformitate cu Legea audiovizualului, opiniile exprimate in programele audiovizuale si nici nu poate interzice abordarea unor subiecte.

In plus, CNA nu a primit nici o sesizare din partea familiei Iovan privind refuzul postului OTV de a-i da posibilitatea sa-si exprime punctul de vedere si nici in legatura cu vreo solicitare a dreptului la replica.
"Daca familia Iovan se considera calomniata de postul OTV, are deschisa calea justitiei" se arata in comunicat. "Postul de televiziune OTV a devenit o tribuna de unde s-a declansat un adevarat proces public, de la care s-au adus, fara nici un fel de cenzura, grave acuzatii, insulte, calomnii la adresa familiei Iovan, tinta acestora fiind, cu precadere, Romanita Iovan", a precizat avocatul Nastrut.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.