Omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost trimis in judecata de procurorii instantei supreme, pentru prejudicierea SC Rafo Onesti, alaturi de alte trei persoane, cu peste 243 de miliarde lei. Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean sunt acuzati ca ar fi prejudiciat Rafo Onesti dupa ce acestia au incheiat cu o firma din Campina, Metal EuroEst, un contract de vanzare-cumparare avand ca obiect un pachet de actiuni la o societate din Slatina.

Potrivit Biroului de Presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), din probele adunate de procurori impotriva celor doi s-a stabilit ca acestia "au negociat si incheiat doua contracte cu firma Metal Euroest din Campina, urmare carora pachetul de actiuni detinut de Rafo Onesti la societatea Electrocarbon Slatina, precum si creantele de 224 miliarde lei existente intre aceleasi societati comerciale, ar fi trecut nelegal in proprietatea firmei campinene".

Anchetatorii sustin ca prin aceste doua contracte, firmei Rafo Onesti i-a fost cauzat un prejudiciu de 500 miliarde lei "rezultat din diferenta de pret pe actiunile vandute", respectiv 184 miliarde lei, "rezultat din diferenta de valoare nominala a creantei si pretul de cesiune". Potrivit PICCJ, citat de Mediafax, "Dupa mai multe investigatii desfasurate de procurori, prin ordonantele din 3 martie 2005 s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean, pentru delapidare in forma calificata si spalare de bani".

Iacobov este acuzat de spalare de bani, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si complicitate la abuz in serviciu, in timp ce Toader Gaurean, Marin Marin si Liliana Luchian sunt acuzati de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.