Procurorul general Ilie Botos a fost deja audiat de inspectorii CSM despre circumstantele si continutul convorbirii telefonice avute cu seful Executivului. Seful CSM, Dan Lupascu, ne-a precizat ca luni se continua verificarile cu audierea procurorilor care instrumenteaza cazul Patriciu".

In exclusivitate pentru Jurnalul National, procurorul general Ilie Botos - prezent ieri la Constanta, la intalnirea ministrului Justitiei cu procurorii din Muntenia - a declarat: "Convorbirea cu premierul a durat cu aproximatie un minut". Oficialul a aratat ca a fost sunat vineri, 27 mai, (ziua citarii si retinerii afaceristului Dinu Patriciu), in jurul orei 10:30. El a fost intrebat despre acuzatiile care i se aduc lui Patriciu, insa Ilie Botos nu a oferit informatia ceruta, spunandu-i premierului ca numai procurorul de caz cunoaste exact situatia.

"Pe presedintele Basescu l-am sunat dupa aproximativ 30 de minute pentru a-l informa despre telefonul primit si am facut acest lucru deoarece in investigatia respectiva erau angrenate o serie intreaga de organe din structurile Executivului." Intrebat daca a fost rugat de presedintele tarii sa nu faca public acest telefon, procurorul general a negat.

TIPATI!

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a aratat ieri ca "telefoanele la justitie nu sunt legale. Sper ca nu sunt nici curente. Cred ca acei procurori si judecatori care primesc astfel de telefoane trebuie sa tipe. Altfel nu vad cum le vom putea opri". Procurorul general, Ilie Botos, a precizat ca el nu a "tipat". "Repet, nu am facut dezvaluirea pentru a nu influenta ancheta".

"NORMAL"

"Premierul, cand a dat telefon la procurorul general sa intrebe care e stadiul 'procesului Petromidia-Patriciu>>, a facut un act de normalitate. Petromidia si Patriciu reprezinta compania privata din Romania cu cea mai mare contributie la bugetul de stat si un jucator major pe piata europeana a petrolului.

Este obligat primul-ministru al Guvernului Romaniei sa cunoasca ce se intampla cu majorii din economia romaneasca. Ca e privata sau ca e de stat, e tot economie romaneasca", a declarat ieri pentru RRA liderul Partidului Conservator, Dan Voiculescu. O opinie similara a exprimat si presedintele PD, Emil Boc, care a declarat ieri la Radio Guerrilla ca, intr-o situatie similara, ar fi facut probabil acelasi lucru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.