Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, se foloseste de scandalul "telefonului" dat de premier pentru a bate saua pe nicovala propriilor rafuieli pe care le are cu unii reprezentanti ai presei. Implicat in mai multe procese cu ziarul "Ziua", procese pe care de altfel le-a pierdut, liderul PRM a trecut la atacuri frontale la adresa directorului acestui cotidian, Sorin Rosca Stanescu.

In stilul sau caracteristic, tribunul a cerut ieri, printr-un comunicat de presa, arestarea "perechii infractionale Sorin Rosca Stanescu - Dinu Patriciu" pe care-i acuza de presiuni si santaj la adresa presedintiei statului. Cum telefonul dat de premierul Tariceanu procurorului Botos a readus in discutie, printre altele, si circumstantele arestarii omului de afaceri Dinu Patriciu, liderul PRM a facut ieri o incursiune prin timp sustinand ca in aceeasi dimineata in care Tariceanu l-a sunat pe procurorul general pentru intimidare, presedintele Traian Basescu a fost sunat la randul sau de directorul Ziua, tot cu scopul intimidarii.

"Premierul a dat un telefon si presedintele a primit un telefon. Traian Basescu a fost sunat de S.R Stanescu tot pentru intimidare, care a degenerat in amenintare si santaj", sustine C.V. Tudor intr-un comunicat dat publicitatii fara a lamuri insa pe ce informatii sau argumente se bazeaza acuzatiile sale. Potrivit liderului PRM coincidenta momentului in care s-ar fi dat cele doua telefoane il face sa creada ca acestea "au legatura intre ele si trebuie analizate tot simultan".

"E incalificabil faptul ca premierul i-a telefonat procurorului general al tarii doar atunci cand a fost arestat prietenul si partenerul de afaceri, de pe urma caruia a castigat mari sume de bani", continua Vadim in aceeasi ordine de idei, aratand ca se astepta la gestul lui Rosca Stanescu, dar ca a fost dezamagit de faptul ca primul-ministru a recurs la acelasi gest. Corneliu Vadim Tudor sustine ca i-ar fi propus lui Basescu, inca din august, "cand a izbucnit scandalul", demiterea si anchetarea lui Tariceanu si "arestarea imediata a perechii infractionale Sorin Rosca Stanescu - Dinu Patriciu’’.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.