Secretarul general al Secretariatului Consiliului Legislativ s-a spanzurat, ieri dimineata, in apartamentul sau din centrul Capitalei. El si-a motivat gestul prin faptul ca nu mai suporta presiunea creata in jurul sau, dupa ce a inceput sa fie anchetat intr-un caz de plagiat. Vasile Popa, 51 de ani, si-a lasat mesajul de adio pe 7 coli format A4. In final, el scrie ca nu mai suporta rusinea fata de cei care l-au cunoscut si isi cere iertare de la sotia, fiica si fiul sau, ambii studenti.

Surse din cadrul anchetei spun ca Vasile Popa a fost gasit in jurul orei 8 dimineata de catre soferul sau, care-i era si prieten. Acesta a venit sa-l ia la serviciu si a intrat pentru ca usa era descuiata. L-a gasit pe secretar atarnand la capatul unui lat agatat de un cui batut in tocul usii de la baie, imbracat in haine de oras. Politistii afirma ca in casa nu erau urme de ravasire, iar corpul nu prezenta ur-me de violenta, in afara celor produse de lat.

Unul dintre apropiatii secretarului general spune ca apartamentul din strada Vasile Conta a fost cumparat de demnitar anul trecut pe numele soacrei sale. Acesta este motivul pentru care nu aparea nici in declaratia de avere, desi Popa a locuit intotdeauna acolo, iar sotia lui, la Timisoara. In timp ce medicii legisti sunt convinsi ca este vorba despre sinucidere, sora decedatului neaga categoric aceasta posibilitate.

Popa era profesor universitar, doctor in stiinte juridice si a publicat numeroase studii de drept, dar si poezie si proza. De curand, numele lui a fost implicat, alaturi de cel al lui Octav Cozmanca si de cel al lui Gheorghe Mihai, intr-un scandal international de plagiat, cei trei semnand o carte cu titlul "Care sunt si cum se pot apara drepturile omului", o lucrare asemanatoare fiind publicata anterior de o scriitoare engleza.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.