Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, ieri, ca a aflat din presa despre posibila cercetare a conturilor sale de catre procurori si ca nu are nimic impotriva acestui demers. "Conturile mele sunt la vedere, chiar ma bucur daca vor fi cercetate", a spus Tariceanu. El a sustinut ca nu stie de ce procurorii au luat aceasta decizie.

"Nu banuiesc de ce si, daca autoritatile responsabile in acest domeniu considera ca trebuie verificate anumite conturi, au libertatea sa o faca", a adaugat seful Guvernului. Conform declaratiei de avere publicate pe site-ul Guvernului, Tariceanu are patru conturi: unul la ING Romania, cu un sold de 200.000 de euro, si alte trei la HVB Romania, in valoare de 150.000 de euro, 7,7 miliarde de lei vechi si 43.700 de dolari.

Orban: "Este o actiune politica de discreditare a PNL"

"Conturile mele nu trebuie cercetate. Ele sunt publice, pe site-ul Primariei", ne-a declarat viceprimarul Capitalei, Ludovic Orban. El a afirmat ca actiunea de cercetare a conturilor sale este o etapa din razboiul pe care procurorul general Ilie Botos il duce impotriva PNL, incercand sa discrediteze partidul. Orban a sustinut ca Botos a mai avut actiuni indreptate impotriva unor liberali, cum a fost cazul primarului Devei, Mircia Muntean, sau al deputatului Dragos Ujeniuc.

In opinia lui Orban, gestul Parchetului de a cerceta conturile se leaga de acuzatiile aduse premierului Tariceanu de catre fostul consilier de stat Elena Udrea. "Fie s-a ascultat telefonul premierului, fie Udrea avea informatii direct de la Botos. Iar aparitia in presa a unor file din dosarul privindu-l pe Dinu Patriciu s-a facut tot cu acordul lui Botos", a mai spus Orban, adaugand ca va continua sa ceara demiterea procurorului general.

Liderul PNL Bucuresti are un cont de 14.500 de euro, deschis in 2002 la HVB Bucuresti. Orban a precizat ca, pana anul trecut, cand a devenit viceprimar al Capitalei, a fost membru al Rominserv, firma care face parte din grupul Rompetrol, condus de Dinu Patriciu.

Melescanu: "M-am obisnuit cu folosirea Justitiei in bataliile politice"

Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a sustinut si el ca masura procurorilor este "inutila", intrucat averea sa este publica. "Mi se pare ca este o masura inutila, avand in vedere ca, in calitate de senator, sunt obligat la declararea averii, inclusiv a conturilor personale", a declarat Melescanu pentru Mediafax. El a adaugat ca s-a obisnuit deja cu "utilizarea mijloacelor juridice in bataliile politice". Vicele PNL, fost membru in Consiliul de Administratie al Rompetrol, are, conform declaratiei de avere de pe site-ul Senatului, un cont de 500 de milioane de lei vechi si unul de 10.000 de euro la HVB Bucuresti, doua depozite de 100 de milioane de lei vechi si de 50 de milioane de lei vechi la Bancpost, precum si un cont de 5.000 de franci elvetieni, la Geneva.

Verestoy: "Parchetul a gresit"

Senatorul UDMR Verestoy Atilla a spus ca nu are nimic impotriva sa-i fie verificate conturile, intrucat ele sunt, oricum, publice. "Parchetul a gresit. Trebuia sa procedeze conform legilor, pentru ca sunt vizati unii demnitari pe acea lista. Informatia trebuie verificata. Mi se pare ciudat sa se verifice conturile unor senatori fara sa fie anuntat presedintele Senatului", a declarat Verestoy pentru Mediafax. El a precizat ca doar 10-15 la suta din portofoliul sau de actiuni sunt la societati petroliere si, din acestea, doar o parte sunt la Rompetrol.

Potrivit declaratiei de avere de pe site-ul Senatului, Verestoy are, la Raiffeisen Bank, conturi si depozite bancare in valoare de 24,2 miliarde de lei vechi si 2.886.700 de euro, cea mai mare parte a depozitului in valuta fiind constituita in 2005. De asemenea, el are un cont in valoare de 180 de milioane de lei vechi, la City Bank, si un depozit in valoare de 44 de milioane de forinti, la o banca din Ungaria. Verestoy mai are un cont in valoare de 1.780.000 de euro, la banca KLB din Monaco, banii fiind depusi anul acesta, precum si un cont in valoare de 242 milioane de lei, la ABN AMRO, in Bucuresti.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.