Trei romani stabiliti la Londra, care au escrocat mii de utilizatori din toata lumea ai site-ului de licitatii eBay, au fost condamnati la inchisoare, transmite cotidianul "The Times" in editia sa de sambata. Nicolae Cretanu, de 30 de ani, si sotia sa Adriana, de 23 de ani, convingeau oamenii sa le trimita bani in avans pentru bunuri fictive, printre care automobile, electrocasnice, bilete la evenimente sportive sau concerte.

Cea mai mare frauda comisa vreodata prin siteul eBay, cum a fost calificata de anchetatori, se ridica la 300.000 de lire sterline si s-a desfasurat de-a lungul a doi ani. Cuplul amintit si-a cumparat un autoturism BMW si o casa din acesti bani, iar restul au fost trimisi unor complici din Romania. Cele aproape 3.000 de victime, dintre care jumatate erau americani, erau recrutate dintre licitatorii de pe eBay.

Acestia erau contactati si informati ca un alt client a oferit o suma mai mare pentru obiectul dorit. Ulterior, o alta persoana ii contacta oferindu-le un obiect identic si cerandu-le sa trimita banii in avans. Obiectele promise nu ajungeau niciodata la cei pacaliti. Cretanu a primit o condamnare de trei ani si jumatate, iar sotia lui, plus un complice numit Geroge Titar, de 26 de ani, au primit cate doi ani si jumatate de inchisoare.

Tribunalul a decis ca toti sa fie deportati dupa executarea pedepselor. In ciuda acestor condamnari, escrocheria continua sa se desfasoare, fiind coordonata in continuare de undeva din Romania, crede seful departamentului de infractiuni economice din cadrul Scotland Yard. El a declarat ca politia britanica coopereaza cu autoritatile romane pentru a gasi coordonatorii operatiunii din Romania, unde ar fi avut loc cateva arestari in acelasi caz.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.