Legatura rutiera intre Muntenia si Moldova a fost redata pe neasteptate, dupa sase luni de la intreruperea cauzata de inundatiile din vara, sambata, la ora 17, prin repunerea in functiune a podului de la Maracineni. Eforturile echipei de constructori au fost remarcabile, dat fiind faptul ca podul a fost aproape ras de viitura de pe raul Buzau, din luna mai. Costurile refacerii podului se ridica la aproape 500 miliarde lei vechi.

Evenimentul de sambata i-a luat prin surprindere pe localnici si pe participantii la traficul rutier, care stiau ca podul refacut va fi inaugurat de ziua presedintelui Basescu, pe 4 noiembrie. La ora reluarii circulatiei rutiere pe podul de la Maracineni, la fata locului s-a aflat doar o parte dintre autoritatile locale, care parca erau intelese sa nu faca tam-tam in lipsa presedintelui, omul care a impulsionat refacerea structurii rutiere prin cele 16 vizite efectuate in zona. Cei mai fericiti erau localnicii din imediata apropiere a podului, care, pana sambata, erau nevoiti sa ocoleasca trei kilometri, pana la podul de la Vadu Pasii. Surprinsi au fost si conducatorii auto, care pana atunci ocoleau peste 40 de kilometri, prin comuna Berca.

Unii dintre ei au declarat ca sunt dispusi sa astepte cateva zeci de minute pana la inaugurare, decat sa continue drumul pe ruta ocolitoare. Chiar daca podul a fost testat cu utilaje de mare tonaj, circulatia se desfasoara timp de cateva zile cu prudenta, in sensul ca masinile reduc viteza si se deplaseaza cate una pe sensul de circulatie, pastrand si o oarecare distanta intre ele.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.