Povestea tentativei de rapire a Andreei, fiica primarului de la Slanic Moldova, pusa la cale de austriacul Wolfgang Schwarz, fost campion olimpic la patinaj, este departe de a fi elucidata. Schwarz, care a fost prins in urma unui flagrant, voia sa ceara in schimbul eliberarii fetei 3 milioane de euro. Austriacul, care risca acum o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare, a incercat sa diminueze ulterior importanta rolului sau in filmul rapirii, sustinand ca operatiunea a fost condusa de un grup de mafioti englezi. Anchetatorii de la Viena nu cred in aceasta versiune, dar au promis ca toate pistele care au legatura cu cazul vor fi analizate.

Potrivit presei austriece, Wolfgang Schwarz se afla in prezent in custodia politiei, urmand sa se prezinte in fata judecatorului Silvia Liebetreu pe 4 noiembrie. Avocatul apararii, Herbert Eichenseder, sustine ca deocamdata nu

s-a pus problema audierii unor martori, insa acest lucru s-ar putea intampla la urmatoarea sedinta, ce va fi stabilita pentru 10 sau 11 noiembrie.

"Nu ma tem pentru fata mea"

Andrei Serban vrea sa uite cat mai repede de tentativa de rapire a fiicei sale. "Nu am fost citati la proces nici eu, nici fiica mea Andreea", spune el. "E foarte bine ca s-a intamplat asa, pentru ca e mai bine sa stam departe de povestea asta." Primarul din Slanic Moldova e sigur ca fiica sa este in afara oricarui pericol. "Am convingerea ca politia austriaca o va pazi pe Andreea zi si noapte si ca nu are ce sa i se intample", spune Serban.

Ieri, Andreea era deja in drum spre Viena. "A plecat asa repede pentru ca luni trebuie sa fie la scoala", marturiseste tatal ei. "E foarte calma si nu prea se gandeste la incident. Cand a aflat de rapire era in Romania si s-a linistit imediat cand a aflat ca Wolfgang a fost arestat." Andrei Serban spune ca nu regreta niciun moment decizia de a o inscrie pe fiica sa la o scoala din Viena. "Am considerat ca este bine pentru viitorul ei", spune el. "Si daca mi-am putut permite, de ce sa nu o fac?!"


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.