Teatrul National din Bucuresti are nevoie de peste 100 de miliarde de lei vechi pentru lucrarile de consolidare si punere in siguranta a cladirii, fondurile fiind prevazute in proiectul de buget al Ministerului Culturii pe anul 2006. Potrivit lui Ion Caramitru, directorul TNB, cladirea se afla in momentul de fata intr-o situatie grava din punctul de vedere al soliditatii, existand probleme si in ceea ce priveste prevenirea riscului de incendii.

Cu privire la suma de bani necesara, Caramitru spune ca "100-150 de miliarde de lei vechi sunt relativ putini pentru complexitatea lucrarilor".
Alaturi de consolidarea propriu-zisa a cladirii, mai sunt necesare fonduri si pentru refacerea Salii Studio la parametrii maximi de functionare. "Totusi, daca se obtine suma aceasta de bani, este foarte bine pentru inceput, lucrarile putand continua si dupa 2006", a precizat cunoscutul actor.

El declara in urma cu doua luni ca Teatrul National se confrunta cu "foarte mari probleme". "Institutia a fost creata ca un spatiu unitar, insa de-a lungul timpului s-au facut licitatii pentru spatii, restaurante, expozitii, care au dus la deteriorarea cladirii si la neputinta de a face un program antiincendiu", spunea atunci Ion Caramitru. El preciza ca din punct de vedere seismic situatia este si mai grava, intrucat "cladirea nu este garantata" pentru astfel de riscuri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.