Consiliul Europei s-a autosesizat in legatura cu plagiatul lui Octav Cozminca. Biroul de informare al CE de la Bucuresti a trimis ieri la Strasbourg un dosar cu textele pe care senatorul PSD le-a semnat

"Divizia de editare, sectiunea drepturilor de autor, din cadrul Consiliului Europei vor fi informate cu privire la preluarea de catre Octav Cozminca a textului scris de Donna Gomien. Acestia vor verifica clauzele contractului incheiat intre Consiliu si avocata care a tradus cartea in Romania, apoi vom sti care este rezultatul acestei situatii", spune Mariana Nitelea, directorul Biroului de Informare al Consiliului Europei la Bucuresti.

Cartea lui Cozminca, copie fidela dupa cea a Donnei Gomien

Biroul CE din Romania s-a autosesizat dupa ce ziarul "Cotidianul" a dezvaluit ca senatorul Octav Cozminca impreuna cu doi profesori universitari de la Timisoara, Gheorghe Mihai si Vasile Popa, au scos sub numele lor o carte care este copia fidela a altei carti aparute in Romania din fondurile CE. Cartea celor trei, intitulata "Care sint si cum se pot apara drepturile omului", a aparut in 1995, la doi ani dupa ce a fost tradusa in Romania o alta carte, "Introducerea in Conventia Europeana a Drepturilor Omului", semnata de autoarea norvegiana Donna Gomien. Consiliul Europei a autorizat si a sprijin traducerea facuta in limba romana de avocatul Cristina Irinel Stoica.

"Articolul aparut in 'Cotidianul>> si texte din ambele carti le-am trimis la Strasbourg pentru a putea fi verificate in cel mai scurt timp", mai spune Mariana Nitelea, reprezentanta CE in Romania. Senatorul Octav Cozminca nu a dorit sa comenteze de ce cele doua carti sint asemanatoare in continut.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.