O instanta a Tribunalului Gorj a hotarat ieri sa scoata basma curata pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, in dosarul in care a fost judecat pentru contrabanda cu arme. Instanta l-a obligat la plata unei amenzi administrative de 1000 lei RON si cheltuieli de judecata in cuantum de 1500 lei RON.

In momentul in care judecatorii au decis achitarea lui Mischie, se pare ca nu a contat prea mult ca in dosar exista declaratia celui care a fost prezent la achizitionarea armei si despre care Mischie spunea ca a oprit arma in Elvetia pentru a o repara. Eugen Bumbaru, cetateanul elvetian de origine romana, martorul-cheie in acest dosar, a declarat unei comisii rogatorii ca arma nu era defecta si ca nu a ramas la el, arma fiind luata de Mischie la intoarcerea in tara.

Mai mult, anchetatorii sustin ca Mischie a incercat sa se intalneasca in 2004 cu Bumbaru, in Italia, pentru a se acoperi de acte, dar acesta a refuzat. Bumbaru a declarat procurorilor ca, dupa achizitionare, Nicolae Mischie a plecat cu arma asupra sa, aceasta neavand nici un defect si nu mai stie ce s-a intamplat cu ea. Pana in 2004, insa, pentru ca Bumbaru spune ca atunci a fost contactat din nou de Nicolae Mischie pentru a se intalni in Italia sa puna la punct un act notarial prin care sa reiasa ca arma i-a fost donata in 2004 de catre Eugen Bumbaru.

Eugen Bumbaru neaga toate afirmatiile sustinute de baron in ceea ce il priveste. Mischie a declarat pe parcursul desfasurarii procesului ca Eugen Bumbaru este cel care a detinut arma cumparata, pentru a o repara, trimitandu-i-o in 2004 la Tg. Jiu, moment in care Mischie a vrut sa o inregistreze la Vama Tg. Jiu. In timpul procesului, nici unul dintre martorii citati nu a avut vreo declaratie nefavorabila lui Mischie, chiar si deputatul Pantelimon Manta, cel care a spus prima data ca Mischie l-a rugat sa ii treaca componente din arma ascunse in bagaje.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.