O nava sub pavilion maltez, la bordul careia se aflau 25 de marinari, dintre care trei romani, a fost atacata de pirati si este sechestrata la cateva mile de coastele somaleze, a informat ieri Autoritatea Maritima din Malta, intr-o nota adresata Autoritatii Navale Romane. Instiintarea respectiva precizeaza numele a doi dintre romani, ofiterul sef mecanic Corneliu Rarinca si fitterul Marius Paun.

Seful Serviciului Dirijare Trafic din cadrul Capitaniei Portului Constanta, Emil Gusa, este primul care a aflat vestea. El sustine ca deturnarea navei ar fi avut loc pe 20 octombrie si ca proprietarii acesteia ar fi fost contactati de pirati abia ieri-dimineata, cand ar fi spus ca isi vor anunta pretentiile privind despagubirea azi sau maine.

La randul lui, Adrian Mihalcioiu, reprezentant in Romania al Federatiei Internationale a Transportatorilor (ITF), spune ca cei doi romani nu sunt membri ai sindicatului marinarilor, dar ca a anuntat totusi ITF Londra si Centrul International de Combatere a Pirateriei din Kuala Lumpur, carora le-a cerut sa faca demersuri pentru salvarea marinarilor rapiti de pirati.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.