Mai multe intamplari ciudate legate de cazul din Primaverii con- duc spre banuiala ca pilotul Adrian Iovan lucreaza pentru un serviciu de informatii.

Bomba a fost lansata de un agent de paza, aflat in timpul serviciului in noaptea de 5 spre 6 octombrie, la casa antrenorului Mircea Lucescu. Casa Lucescu, deocamdata in plin santier, e vecina cu casa Iovan. In noaptea omorului, paznicul a auzit focul de arma. Mai mult decat atat, acest martor a mai declarat unui post de televiziune ca mai intai auzise un urlet de durere, cel mai probabil al lui Bogdan Florin Iancu. Apoi a urmat impuscatura. Ei bine, paznicul nu a fost luat la intrebari de anchetatori, ci de... SRI.

ANCHETE PARALELE

Cel putin asa i s-au prezentat cei care l-au abordat a doua zi dupa impuscatura. Rezulta ca un serviciu de informatii face o ancheta paralela cu ancheta oficiala. Se pune o intrebare fireasca: de ce sa starneasca acest incident interesul unei structuri ale carei atributii vizeaza strangerea de informatii legate de siguranta nationala? Ce legatura poate exista intre cele intamplate in casa Iovan si siguranta nationala?

MISTERUL TELEFOANELOR

Exista deja suspiciuni in privinta desfasuratorului convorbirilor telefonice ale lui Bogdan Iancu. Avocatul Mihaelei Balanel n-a primit o copie a acestui document, motivandu-i-se ca acestea n-au ajuns inca la Parchet. Insa, conform unor surse de incredere, acestea au fost trimise de o saptamana de catre firmele de telefonie respective. Se poate naste astfel o alta banuiala, conform careia desfasuratorul este tinut secret pentru a fi "albit", din aceleasi ratiuni pentru care martorul a fost descusut de SRI. Si asta tinand seama de presupusa dubla ipostaza a lui Adrian Iovan, de pilot, dar si de lucrator al unui serviciu secret.

REAUDIEREA ROMANITEI

Avocata Mariana Stefan a solicitat ieri procurorului ca la toate expertizele sa participe din partea familiei Iancu expertul criminalist Lucian Petrica, "pentru a nu exista nici o urma de indoiala in interpretarea probelor". Avocata doreste si o copie a desfasuratorului telefoanelor familiei Iovan si a mobilului lui Bogdan Iancu. Mariana Stefan a cerut si reaudierea Romanitei Iovan, audierea menajerei familiei Iovan si a jandarmului de la ambasada din spatele imobilului, de serviciu in noaptea omorului.

MIHAELA BALANEL, AUDIATA

Mihaela Balanel, sora hotului impuscat, s-a constituit ieri oficial parte civila in dosarul penal. Ea nu a formulat pretentii materiale fata de familia Iovan, dar are dreptul de a solicita despagubiri pe parcursul anchetei, ne-a declarat avocata ei, Mariana Stefan, care si-a insotit ieri clienta la Parchet. "Ma indepartez tot mai mult de ipoteza unui furt", a spus avocata, refuzand sa comenteze mai mult.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.