Drama Silvei Burlan, fata de 16 ani a carei familie a fost omorata de Carmen Paunescu intr-un accident de masina, s-a transformat de-a lungul timpului intr-o telenovela de prost-gust. Pe parcursul mai multor episoade, punctate de infatisarile la procesul intentat sotiei senatorului Paunescu, au putut fi urmarite personaje ca bogatasa criminala, adolescenta corupta cu bani, rudele sarace care se lupta pentru tutela fetei si avocati acuzati ca disputa litigiul conform propriilor interese. Nimeni nu a scapat de intrigi, acuzatii si atacuri.

Lupta pentru tutela

"Imi pare rau sa spun asta, dar cred ca Silvia isi bate joc de memoria tatalui ei, care a fost un om deosebit", spune avocata Victoria Doinea, cea care a incercat sa preia tutela Silviei Burlan si care a fost acuzata de rudele acesteia ca nu urmareste altceva decat sa obtina cat mai multi bani de la aceasta. "A luat-o pe cai gresite, si acum viitorul ei este mai mult decat incert", continua avocata. "Imi pare rau ca m-am amestecat in povestea asta care s-a transformat intr-un circ."

Verisoara de gradul trei a barbatului omorat, Victoria Doinea, a initiat, imediat dupa accident, procedurile de preluare a custodiei Silviei. Zece miliarde de lei a fost suma pe care a cerut-o apoi in instanta lui Carmen Paunescu pentru fapta comisa. Raspunsul acesteia a venit prompt. "Nici daca mi-as vinde toate neamurile nu as putea sa strang atatia bani". Auzind cifra vehiculata, dar jurandu-se ca nu despre bani este vorba, unchiul Silviei, Florea Burlan, si un var al acestuia, Florea I. Burlan, pretind fiecare custodia fetei si neaga orice drept si autoritate ale avocatei.

Anturaj dubios

In toiul certurilor iscate, Silvia fuge imprevizibil din casa Victoriei Doinea, la care a stat mai bine de un an si se duce la unchiul Florea, care preia victorios drepturile de tutela. "A fugit ca o hoata", spune mahnita avocata. "Daca sunt suparata pe cineva, sunt suparata pe ea, si nu pe rudele ei, de la care nu am pretentii. Mi-am cheltuit banii si mi-am mancat sanatatea degeaba. Nu merita asta."

Doinea povesteste ca Silvia nu a vrut sa stea cu ea pentru ca o obliga sa se duca la scoala. "Am aflat ca spunea profesorilor ca pleaca cu mine si se ducea cine stie pe unde. Acum poate sa-si faca de cap."
Ea marturiseste ca Silvia, care de la accident a primit lunar bani de la Carmen Paunescu, a luat-o pe cai gresite. "Chiuleste de la scoala, merge prin discoteci si a intrat intr-un anturaj foarte dubios", spune Victoria Doinea. "Nici nu vreau sa ma gandesc la ce se intampla in apartamentul unde locuieste si unde am inteles ca se perinda tot felul de personaje dubioase. Nu cer nimanui sa creada ce spun, dar se poate verifica foarte usor situatia ei scolara."

Voia custodia pentru bani

Florea Burlan, noul tutore al Silviei, are o parere buna despre Carmen Paunescu, pe care o considera "o femeie cu un suflet bun", dar una foarte proasta despre Victoria Doinea: "Dupa vacanta, a plecat de la avocata pentru ca si-a dat si ea seama ca profita de ea. Avocata voia sa ii fie tutore ca sa puna mana pe cele zece miliarde pe care le cerea". Pe de alta parte, Florea Burlan spune ca nu mai cere niciun ban in instanta. "Este de ajuns ce ofera doamna Paunescu", spune el.

"Nu am cerut alti bani pentru ca nu vreau sa am discutii cu restul familiei. Nu vreau sa fiu acuzat ca am luat custodia Silviei ca sa ma imbogatesc." Revenind la avocata, Burlan spune ca aceasta retine fara niciun drept pensia de urmas a fetei. "Cand am fost la ea, mi-a spus ca nu discuta cu mine decat dupa ce ii dau 100 de milioane pentru ca ea nu a avut degeaba grija de fata pana acum." Si avocata lui Carmen Paunescu, Alice Draghici, are ceva de impartit cu Victoria Doinea.

"Este clar ca voia custodia fetei doar pentru bani", afirma aceasta. "Si-a dat insa seama ca este un demers absurd. In primul rand pentru ca este interzis unui avocat sa pledeze si in acelasi timp sa fie si parte din proces. Acum am inteles ca nu mai vrea sa dea inapoi lucrurile fetei. O parte din imbracaminte si o imprimanta".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.