Razboiul dintre finantatorul Stelei, Gigi Becali, si Sebastian Bodu, continua, cu toate ca patronul ros-albastrilor a incercat o reconciliere

Razboiul dintre finantatorul Stelei, Gigi Becali, si Sebastian Bodu, continua, cu toate ca patronul ros-albastrilor a incercat o reconciliere, dedicandu-i, fie si ironic, presedintelui ANAF victoria cu 4-0 obtinuta in fata francezilor de la Lens. Judecatorul delegat de la Registrul Comertului - a aprobat ieri cesiunea actiunilor detinute la clubul Steaua de Gigi Becali catre alti actionari ai gruparii sportive. Decizia judecatorului Eugen Ghiulea - prin care s-a aprobat practic trecerea Stelei de la unchiul Gigi la nepoti, ca intr-o veritabila afacere de familie - l-a iritat la culme pe Bodu. Radu Enache, avocatul lui Gigi Becali, ne-a confirmat faptul ca mai exista sechestru pe actiunile detinute la clubul Steaua de clientul sau si ca actul de cesiune a acestora catre alti doi actionari a fost pecetluit la Registrul Comertului. "Sa fiu multumit de ceva drept? Nu mai exista sechestru pe aceste actiuni", a comentat Becali.

In replica, Sebastian Bodu a criticat, la cald, drept "ilegala" aceasta sentinta, pe care o va ataca pe mai multe cai: "Sunt indignat de decizia judecatorului de la ONRC si vom face recurs". "Motivatia judecatorului a fost aceea ca actul de cesiune este posibil a fi inscris in Registrul Comertului deoarece anterior fusese inscris in Registrul Actionarilor societatii", a adaugat Bodu. Potrivit legii, Fiscul, deci ANAF, in calitate de tert in cesiunea actiunilor de la FC Steaua, nu putea cunoaste modificarea operata de Gigi Becali inainte de a fi inscrisa la Registrul Comertului si, drept urmare, aceasta cesiune nu-si poate produce efectele, in lipsa unei publicitati. Sechestrul asigurator instituit de ANAF asupra activelor lui Gigi Becali este inscris in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, principala forma de publicitate a sechestrului, ca garantie, devenind acum "principalul instrument al ANAF", dupa sentinta de ieri.

Fiscul a executat silit averea patronului fostei divizionare A Foresta Falticeni

"Acest lucru am dorit sa-l aduc la cunostinta judecatorului delegat prin cererea de interventie care, din pacate, a fost respinsa miercuri. Probabil ca judecatorul delegat nu era interesat sa stie de existenta acestui sechestru, ceea ce ma intriga si revolta", a subliniat Bodu. Steaua are acum alti proprietari, cu acelasi nume, Becali, dar ANAF va formula actiune revocatorie sub motivatia instrainarii deliberate a actiunilor de la Steaua in frauda creditorului, respectiv statul roman. Sebastian Bodu explica: "Noi nu stiam de cesiunea de actiuni si de aceea am pus sechestru, dar evident ca vadit a fost redusa valoarea actiunilor de la Steaua, sechestrul exista in continuare".

Bodu a decis ca DGFP Ilfov va mentine sechestrul asigurator pe terenurile si casele patronului Stelei din cele opt localitati apropiate Capitalei, ce fac parte din averea estimata de patronul Stelei la o jumatate de miliard de dolari. In premiera, ANAF a calculat valoarea proprietatilor puse sub sechestru la 100 milioane euro! Totusi, chiar daca ar fi doar o cincime din averea lui Becali, ANAF considera ca "sechestrul pus pe proprietatile lui Gigi Becali din Ilfov - terenuri si case - este cu mult mai asigurator decat cel asupra actiunilor Stelei, pentru care este limpede ca valoarea este diminuata", a subliniat Sebastian Bodu.

El a adaugat ca "publicitarea fata de terti, inclusiv Fiscul, a oricaror acte sau fapte juridice, inclusiv cesiunea actiunilor, se face prin Registrul Comertului, mentiunile in Registrul Actionarilor societatii sunt opozabile doar societatii emitente si actionarilor acesteia, adica tocmai debitorului Gigi Becali". ANAF trebuie sa recupereze pana pe 25 octombrie 2005 datoriile cluburilor Steaua de la 30.09.2005, respectiv: de la FC Club Steaua Bucuresti - 197.487 lei noi, de la Fotbal Club Steaua Bucuresti - 41.699.339 lei noi, clubul-mama fiind in plin proces de insolvabilitate.

Din pacate, din mediatizata intalnire Becali-Bodu, in urma careia urma ca Becali sa aduca in garantie un teren sau imobil ca sa acopere datoriile si pana pe 25 octombrie sa inceapa sa si plateasca, se pare ca n-a iesit inca nimic concret. ANAF sustine ca nu a primit hartie oficiala, Sebastian Bodu va lua noi masuri, iar Gigi Becali a cerut, in replica, Judecatoriei Sector 3 sa ridice sechestrul asigurator. Cel putin asa stau lucrurile astazi. Gigi Becali a declarat altfel: "Daca voi mai pune o ipoteca asupra unui teren pana la acoperirea datoriilor? Pentru ce sa mai fac asta? Degeaba? Pun gaj, face actele, mai umblu cinci-sase zile pentru ele si apoi, cine stie, spune ca nu e bine. Eu ma gandesc sa o fac, dar Bodu este un om cu sapte fete, chiar nu inteleg ce vrea. Sa anuleze intai totul impotriva mea. Aflu ca pune oameni ca sa lucreze tot impotriva mea. Eu nu sunt ranchiunos, am declarat si ieri ca nu e homosexual, e gagicar, ce altceva? Voi cere sa ridice sechestrul asigurator".

Insumate, datoriile la buget ale celor doua grupari depasesc 11 milioane euro. ANAF vrea sa recupereze aceasta suma si, daca nu va incasa banii de la actionarii cluburilor pana la 25 octombrie 2005, va trece la executarea silita si va cere tragerea la raspundere in solidar a celor care au provocat acest prejudiciu la bugetul de stat. Desi, ieri, cazul "Steaua" a ocupat iarasi ecranele TV, ANAF continua actiunile si in cazul celorlalti "oameni din fotbal". Actualmente, Bodu are 6-1. Dupa lupta de la ONRC semi-pierduta, ANAF a executat Foresta Suceava, echipa divizionara B. Daca Gigi Becali mai poate sa se plimbe cu Maybach-ul personal, nesechestrat, patronul echipei sucevene a ramas fara Mercedes. "L-am executat deja, i-am vandut Mercedes-ul pentru a recupera datoria", au declarat reprezentantii ANAF.

Potrivit estimarilor, suma pe care ANAF ar trebui sa o recupereze in total de la "oamenii de fotbal" este de doua ori mai mare decat s-a anuntat oficial pana acum, vehiculandu-se o suma ce depaseste 46 milioane euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.