Virusul gripei aviare a trecut granitele Deltei. Ieri, ministrul Agriculturii a anuntat ca virusul H5 a fost identificat si in judetul Vaslui

Virusul gripei aviare a trecut granitele Deltei. Ieri, ministrul Agriculturii a anuntat ca virusul H5 a fost identificat si in judetul Vaslui, la o proba recoltata de la un batlan mort gasit pe malul Prutului, in judetul Vaslui, in aval de podul feroviar care leaga Romania de Republica Moldova. Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a anuntat ca alte 52 de probe au avut rezultate negative la testul pentru gripa aviara. Teama de gripa aviara se lasa cu amenzi. Politia Sanitar-Veterinara si Ministerul Administratiei si Internelor au aplicat amenzi de aproximativ 77.000 lei noi pentru nerespectarea masurilor de prevenire a extinderii virusului gripei aviare.

Autoritatile au inceput sa dea amenzi celor care nu iau in serios amenintarile de gripa

"Am cerut ca verificarile sa fie continuate, dupa ce s-a constatat ca exista cazuri de incalcare a masurilor luate", a declarat ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur. El a precizat ca au fost sanctionati trei primari, sapte ferme avicole, sapte medici veterinari si 50 de gospodarii taranesti. Printre masurile de prevenire a gripei aviare se numara interzicerea lasarii pasarilor si animalelor din zonele de risc, balti, in zona Deltei, restrictionarea la nivel national in ceea ce priveste organizarea de targuri de animale pentru o anumita perioada de timp si vaccinarea angajatilor din unitatile avicole.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.