Elena Udrea, consilier de stat la Cotroceni si directoarea cabinetului presedintelui Traian Basescu, si-a dat aseara, dupa un indelung scandal, demisia din functie.
Adusa de Traian Basescu de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, unde era sefa Comisiei Juridice, Elena Udrea, avocat de profesie a fost subiectul mai multor acuzatii de trafic de influenta in favoarea sotului ei, Dorin Cocos, si a asociatilor acestuia. Mai mult, dupa ce a fost fotografiata alaturi de Traian Basescu iesind din celebrul restaurant bucurestean Golden Blitz, s-au insinuat posibile legaturi nepermise intre ei. Dupa fiecare atac, Traian Basescu a aparat-o pe Elena Udrea. El a prezentat-o chiar, in fata romanilor din SUA, drept "blonda de la Golden Blitz".

Udrea este cea de-a doua directoare a cabinetului sefului statului roman care isi da demisia din functie in urma unor acuzatii de trafic de influenta, dupa Stana Anghelescu, sotia unui controversat om de afaceri, Florin Anghelescu. Devenise anecdotica prezenta ei in deplasarile prezidentiale, cea mai neinspirata fiind cea in Irak, iar ultima in Coreea de Sud. Dupa ce oficialii Cotrocenilor au negat vehement, in cursul zilei de ieri, ca Udrea si-a dat demisia, seara a venit un comunicat oficial in care erau prezentate argumentele parasirii postului: "Astazi, 21 octombrie 2005, am luat decizia de a demisiona. Am constatat ca, ori de cite ori lupta Presedintelui impotriva marii coruptii a facut un pas inainte, atit asupra mea cit si asupra altor persoane care sustin acest demers necesar s-au declansat atacuri profund nedrepte si cu o virulenta pe care numai teama de aplicare a legii o poate explica. (...) Voi ramine in continuare un suporter activ al presedintelui Traian Basescu."


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.