Guru MISA, GREGORIAN BIVOLARU, a fost eliberat ieri de autoritatile suedeze. El asteapta decizia judecatorilor in privinta extradarii si a cererii de azil.

Gregorian Bivolaru a fost eliberat ieri de autoritatile suedeze, in jurul orei 15,30, ora Bucurestiului.

INOFENSIV

Curtea Suprema de la Stockholm a dat curs cererii formulate de avocatii Gurului, apreciind ca nu mai este necesar ca acesta sa ramana in arest. Potrivit unor surse din cadrul comunitatii de yoga din Malmo, Bivolaru a fost gazduit de cativa prieteni din Karlskrona, unde va astepta decizia Curtii Supreme de Justitie asupra cererii de extradare formulate de statul roman.

SPRIJINIT DE SUEDEZI

La ultimul termen de judecata, chiar si procurorul suedez a pledat pentru respingerea extradarii, dupa ce a ascultat mai multi martori yoghini din Romania, care au povestit "abuzurile autoritatilor". Coordonatorul Centrului de yoga din Malmo, Mihai Stoian, nu a putut fi contactat, surse din MISA afirmand ca, atat Bivolaru, cat si apropiatii sai au fost sfatuiti de aparare sa nu dea declaratii pana la deciziile judecatoresti.

PASAPORT BRUN

Potrivit Conventiei de la Geneva din 1954, intrucat a formulat o cerere de azil, pana la solutionarea acesteia Bivolaru se afla sub protectia Inaltului Comisariat al ONU pentru refugiati.
El este liber sa paraseasca Suedia, urmand sa primesca asa-numitul "pasaport brun". Intrucat a fost arestat din aprilie 2005, Guru va primi abia acum dreptul de sedere temporara, pana la o decizie definitiva asupra cererii sale de azil. Autoritatea pentru straini din Malmo i-a respins cererea de azil, dar Bivolaru a facut apel, care urmeaza a fi judecat. Bivolaru nu are nici un interes sa plece, intrucat poate fi retinut de Interpol, unde figureaza cu un mandat international de urmarire. Acesta va fi anulat doar in cazul admiterii cererii de azil.

LIBER LA INTALNIRILE CU MADALINA

La Malmo este gazduita in continuare si Madalina Dumitru, presupusa amanta minora a mentorului MISA. Disparuta din Romania, aceasta a depus acum cateva zile marturie in favoarea sa la procesul de extradare de la Stockholm. Ea a povestit "abuzurile" autoritatilor romane.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.