Cele doua milioane de dolari gasite in conturile din Monte Carlo au fost puse sub sechestru de procurori, iar odata cu aceasta operatiune s-a finalizat si ancheta care vizeaza implicarea lui Iacobov in dosarul "RAFO Onesti", sustin surse judiciare citate de agentia Mediafax.

Corneliu Iacobov a fost arestat la inceputul lunii martie, sub acuzatiile de delapidare si spalare de bani, fiind eliberat de judecatori la sfirsitul lunii mai. Ulterior, in urma investigatiilor, procurorii au renuntat la acuzatia de delapidare pentru cea de "abuz in serviciu contra intereselor persoanelor", dar a ramas in picioare acuzatia de spalare de bani. Pe parcursul anchetei, procurorii au pus sechestru pe conturile bancare deschise de Iacobov in Romania. Dupa ce a fost eliberat din arest, Corneliu Iacobov a facut o incursiune de doua saptamini la Monte Carlo, impreuna cu familia, sustinind la intoarcere ca a plecat doar pentru a se relaxa dupa stresul la care a fost supus pe parcursul anchetei. In luna august, procurorii au primit informatii cu privire la existenta unor conturi deschise de Iacobov in strainatate si, in final, au descoperit cele doua milioane de dolari pe care acesta le adapostise in bancile din Monte Carlo.

Procurorul general, Ilie Botos, a declarat saptamina trecuta la Realitatea TV ca procurorii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie sint pe cale sa puna sub sechestru conturile deschise in strainatate de mai multe persoane publice din Romania - printre care si politicieni - cercetate in prezent pentru diverse infractiuni.