O stire-bomba a facut inconjurul redactiilor: politistii spun ca o prima concluzie a expertizei balistice conduce la ipoteza ca sotul creatoarei de moda, Adrian Iovan, a tras cu intentie asupra hotului surprins la furat.

Ancheta in cazul controversatei legitime aparari din cartierul Primaverii a fost, ieri, pe punctul de a lua o alta intorsatura. O stire-bomba a facut inconjurul redactiilor: politistii spun ca o prima concluzie a expertizei balistice conduce la ipoteza ca sotul creatoarei de moda, Adrian Iovan, a tras cu intentie asupra hotului surprins la furat. Surse din randul anchetatorilor au calificat aceasta informatie drept "aberanta", avand in vedere ca o expertiza balistica raspunde doar la intrebari pur tehnice despre arma.

"Nu se refera la vinovatia sau intentia unei persoane de a comite fapta. Procedura standard urmareste cu totul alte piste: care este categoria de arma folosita (de foc sau confectionata artizanal, in serie etc), dar in nici un caz nu poate pronunta un astfel de verdict vehiculat", ne-au declarat, ieri, surse judiciare. Mai mult decat atat, o concluzie de acest gen nu poate fi trasa decat in momentul in care se coreleaza toata probele cerute in dosar: raportul medico-legal, reconstituirea la locul faptei, expertiza balistica si testul traseologic, precum si declaratiile sotilor Iovan. Abia dupa ce toate acestea vor fi finalizate, se va stabili cu exactitate cum s-a actionat in acea noapte. Anchetatorii mai spun ca in acest moment nu se poate discuta despre niste rezultate certe pentru ca verificarile sunt in plina desfasurare.

"Este inadmisibil ca cineva sa-si exprime o parere in numele altcuiva, pe baza unor informatii eronate", spun aceleasi surse, adaugand ca astfel de stiri nu fac decat sa intoxice opinia publica. Reamintim ca in noaptea de 5/6 octombrie a.c., sotul Romanitei Iovan l-a impuscat mortal pe Bogdan Florin Iancu, dupa ce l-a suprins la furat in resedinta lor din strada Herastrau nr. 20. Pilotul Adrian Iovan a invocat legitima aparare si a declarat ca arma cu care l-a ucis pe infractor s-a descarcat accidental.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.