Confirmam influenta aviara subtipul H5 in Romania, a precizat, joi, ministrul agriculturii, de aceasta data flancat de cei trei specialisti europeni veniti la Bucuresti sa sprijine autoritatile romane, si nu de expertii ministerului.

Gheorghe Flutur a rugat populatia sa nu intre in panica. ,In noaptea de miercuri spre joi, la Laboratorul de Referinta al Institutului de Diagnoza pentru Sanatatea Animalelor din Bucuresti a fost izolat un virus de tipul H5. Pentru a clasifica virusul sub aspectul patogenitatii si intensitatii, acest extras va pleca la ora 16 (joi) spre Laboratorul Comunitar de Referinta din Weybridge. Transportul se va face cu avionul in conditii de maxima securitate. In maximum doua zile vom avea raspunsul de la Londra", a declarat Gheorghe Flutur. ,Noi banuim ca este vorba si despre N1, dar pentru a fi siguri trebuie sa asteptam raspunsul de la Londra. Oricum, sunt zeci de combinatii posibile, la fel de periculoase", a sustinut Nicolae Stefan, directorul IDSA. Cititi in pag. actualitate


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.