Deputatul ex-PRM Nati Meir a intrat in vizorul autoritatilor.

Intrigat de stirea privind fabuloasa mostenire de doua miliarde de dolari pe care Meir ar fi primit-o de la o ruda din Nigeria, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, ne-a declarat ca va sesiza Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor. "Trebuie sa vedem daca este intr-adevar o mostenire sau in spatele acestei sume nu se afla, cumva, o operatiune de spalare de bani", a afirmat Bodu.
Intrebat daca poate face public vreun document din care sa reiasa ca banii reprezinta intr-adevar o mostenire, avocatul lui Meir, Doru Giugula, a raspuns iritat: "Cine e "Evenimentul zilei" sa puna asemenea intrebari? Faceti dovada ca exista vreo suspiciune. In ce calitate ma intrebati aceste lucruri? Lucrurile sunt perfect legale".

Nati Meir nu a putut fi contactat ieri. El se afla in postul de Yom Kippur, cand trebuie sa stea toata ziua in izolare si post negru.
Potrivit unor informatii publicate in presa, Nati Meir ar fi fost urmarit penal in urma cu patru ani in Israel. Capetele de acuzare impotriva sa ar fi fost primirea de bunuri prin escrocare, in conditii grave, infractiuni dupa Legea avocatilor, nerespectarea proprietatii private, fals si sustragere de bunuri prin escrocare.

Fara explicatii

In urma cu doua zile, avocatul lui Meir, Doru Giugula, a anuntat ca deputatul a mostenit, de la o ruda indepartata din Nigeria, bani si proprietati in valoare de doua miliarde de dolari. Potrivit lui Giugula, Meir a intrat deocamdata in posesia a doar 86 de milioane de dolari. Nati Meir si-a actualizat, pe 12 octombrie a.c., declaratia de avere, consemnand doua noi conturi: unul in valoare de 46 de milioane de dolari, la Merrill Lynch, altul de 40 de milioane de dolari, la Credit Suisse. De remarcat ca Meir nu a facut nicio precizare suplimentara in declaratie.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.