Un alt spargator specializat in locuinte de lux a fost scos din activitate, dupa ce a fost prins de politistii Sectiei 10 in casa regizorului Stere Gulea.

In plus, anchetatorii au probat ca au de-a face cu acelasi hot care, in urma cu doua zile, a jefuit-o in propria locuinta si pe o matusa a printului Sturza. Spargerea casei lui Gulea, la foarte scurt timp dupa ce Bogdan Iancu, un alt hot de lux, a fost impuscat in cap, in casa sotilor Adrian si Romanita Iovan, denota ca ne confruntam cu un adevarat fenomen in conditiile in care, pentru un pumn de bijuterii, hotii nu se mai feresc nici macar din calea mortii.

Cristian i-a aratat maestrului Gulea ca viata bate filmul

Cristian Perju, un infractor notoriu, in varsta de 33 de ani, care si-a petrecut aproape jumatate din viata prin puscarii, a fost prins, cu doua zile in urma, de politistii Sectiei 10, in casa cunoscutului regizor Stere Gulea. Surse din Politie au precizat ca Mihaela Gulea, in varsta de 67 de ani, sotia regizorului, s-a trezit din somn in jurul orei 6.00, dupa ce a auzit zgomote in casa.

Femeia s-a speriat si, pentru ca locuinta are doua intrari, a fugit la o vecina, de unde a sunat la Politie. Anchetatorii bucuresteni au ajuns imediat la adresa indicata de reclamanta, iar Cristian Perju a fost luat ca din oala. Acesta apucase deja sa fure bijuterii, haine si bani, in valoare de 4.000 de lei noi. Mihaela Gulea - care era singura acasa de cateva zile, pentru ca regizorul este plecat in Franta - sustine ca hotul a intrat in casa pe fereastra de la baie, rupand grilajul de la geam. Ea a spus ca a fost trezita din somn de zgomotele facute de pisici si ca si-a dat seama ca ceva nu este in regula. Incercand sa iasa din dormitor, ea a gasit una din cele doua usi ale camerei incuiata pe dinafara.

Femeia a specificat ca, in momentul sosirii Politiei, a vazut ca hotul avea asupra lui un cutit. Anchetatorii au constatat ca, in urma cu doua nopti, acelasi Perju intrase, prin escaladarea balconului, intr-un apartament din bulevardul Hristo Botev, respectiv cel al Ecaterinei Botez, o matusa a printului Sturdza. In varsta de 87 de ani, femeia a fost imobilizata de hot in mod brutal, acesta legand-o fedes de bratele unui fotoliu. Timp de patru ore, individul a rascolit prin toata casa si a plecat cu aparatura electronica si bijuterii, in valoare de 6.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, Perju avea ca mod de operare escaladarea balcoanelor sau fortarea sistemelor de inchidere de la ferestre si patrundea in locuinte, preferand imobilele situate la curte, de stil vechi. El actiona, de regula, la miezul noptii, dupa ce taia cablul de la telefon. In ultima vreme, noaptea, pe raza Sectiei 10, au fost inregistrate mai multe furturi din locuinte, comise in timp ce proprietarii erau acasa.

Soacra lui Mircea Geoana, pe lista hotului sotilor Iovan

Barbatul impuscat in cap de sotul creatoarei de moda Romanita Iovan jefuise, in urma cu trei luni, locuinta soacrei presedintelui PSD, Mircea Geoana, de unde ar fi furat bani, ceasuri si bijuterii in valoare totala de aproximativ 30.000 de euro. Potrivit unor surse din politie, ca Bogdan Iancu era banuit de acest furt, fiind vazut in apropierea locuintei, dar s-a stabilit cu certitudine ca el este autorul faptei doar dupa identificarea amprentelor gasite in casa. Amprentele lui digitale se aflau in baza de date a Politiei intrucat barbatul era recidivist, fiind arestat si condamnat, de-a lungul timpului, pentru fapte similare. La 1 iulie, din casa soacrei presedintelui PSD au disparut 16.900 de euro, 7.800 de dolari, trei ceasuri de mana si bijuterii, valoarea prejudiciului fiind estimata la 30.000 de euro.

Potrivit sursei citate, hotul a patruns in locuinta pe intrarea de serviciu, care nu era incuiata. In momentul comiterii furtului, in locuinta se afla menajera, care facea curatenie in camerele de la etajul unu al imobilului. Potrivit surselor citate, anchetatorii au indicii ca Iancu ar fi actionat, in comiterea furturilor, impreuna cu un barbat si cu o femeie, neidentificati pana in prezent.Romanita Iovan era asteptata la audieri, ieri la Parchetul Tribunalului Bucuresti dupa ce in urma cu o zi sotul ei, Adrian Iovan, a fost la randul lui audiat de procurori.

Creatoarea de moda nu s-a prezentat insa, invocand motive de sanatate, au sustinut avocatii ei. Potrivit acestora, Romanita Iovan se va constitui parte civila in dosar, intentionand sa ceara o suma similara celei pe care o va cere sora lui Bogdan Iancu, barbatul impuscat mortal de sotul creatoarei de moda.Mihaela Balanel, sora lui Bogdan Iancu, s-a constituit deja parte civila in cauza, ea depunand, luni, o plangere penala impotriva lui Adrian Iovan.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.